Finale WTA: Cibulkova in Kerberjeva med polfinalistkami

Dominika Cibulkova je v 3. kolu premagala Simono Halep s 6:3 in 7:6, Angelique Kerber pa Madison Keys s 6:3 in 6:3.

Objavljeno
27. oktober 2016 10.23
Posodobljeno
27. oktober 2016 12.07
M. Ž.
M. Ž.

Singapur - Na zaključnem turnirju WTA v Singapurju sta znani obe polfinalistki iz rdeče skupine. To sta Nemka Angelique Kerber in Slovakinja Dominika Cibulkova.

Dominika Cibulkova je na prvem današnjem dvoboju s 6:3 in 7:6 premagala Romunko Simono Halep. Slovakinja je s tem dosegla prvo zmago na turnirju, obenem pa za napredovanje potrebovala tudi zmago Kerberjeve po dveh nizih.

To se je tudi zgodilo, Nemka je na drugem dvoboju s 6:3 in 6:3 porazila Američanko Madison Keys. To je pomenilo, da je Kerberjeva s popolnim izkupičkom osvojila prvo mesto, Cibulkova pa z eno zmago in dvema porazoma drugo mesto.

V polfinale so skupaj napredovale že tri igralke. V beli skupini si je napredovanje že zagotovila Rusinja Svetlana Kuznjecova, preostala udeleženka polfinala pa bo znana jutri.

Cibulkova izločila načeto Halepovo

Za Dominiko Cibulkovo je danes štela zgolj zmaga, saj je izgubila svoja prva dvoboja. Slovakinja je imela tokrat nekoliko lažjo nalogo, saj je imela Halepova velike težave z levim kolenom. Borbena Romunka je prikazala dobro igro, ki pa ni zadostovala za zmago.

V uvodnem nizu je prevladovalka Cibulkova. Ta si je ključno prednost priigrala na samem začetku, ko je dobila prve tri igre, nato pa v deveti igri izkoristila prvo zaključno žogico.

Drugi niz je bil izjemno izenačen. Slovakinja je že v prvi igri odvzela servis nasprotnici, a ji je ta v drugi igri vrnila z enako mero. Cibulkova je imela v nadaljevanju še dvakrat priložnost, da pobegne na dve igri razlike (3:2, 4:3), a je bila dvakrat neuspešna.

O zmagovalki niza je naposled odločala podaljšana igra. Cibulkova je bolje začela in povedla s 3:1, a je Halepova z dvema zaporednima točkama izid poravnala na 3:3. Nasprotnici sta bili še dvakrat izenačeni (4:4, 5:5), nato pa je Slovakinja dobila naslednji točki in dvoboj odločila v svojo korist.

Dvoboj je trajal uro in 48 minut, razmerje točk je bilo 82:66 za Slovakinjo.

Kerberjeva skupinski del zaključila s tretjo zmago

Angelique Kerber je bila že pred svojim zadnjim dvobojem uvrščena v polfinale, vendar pa je tudi proti Madison Keys prikazala zelo dobro igro in se veselila še tretje zmage.

V prvem nizu sta bili Nemka in Američanka izenačeni do sedme igre (3:3), nato pa se je razmerje moči obrnilo povsem na stran Kerberjeve, ki je dobila zadnje tri igre.

Drugi niz je bolje začela Keysova in povedla z 2:0. Sledil je odločen odgovor Nemke, ki je s štirimi zaporednimi igrami prevzela nadzor nad dvobojem in za konec v deveti igri uspešno servirala za zmago.

Zaključni turnir, rdeča skupina

Dominika Cibulkova (Slk) - Simona Halep (Rom) 6:3, 7:6 (5)

Angelique Kerber (Nem) - Madison Keys (ZDA) 6:3, 6:3

 

Lestvica:

1. Angelique Kerber (Nem) 3 3 0 6:1 4 točke

2. Dominika Cibulkova (Slk) 3 1 2 3:4 1

----------------------------------------------------

3. Madison Keys (ZDA) 3 1 2 2:4 1

4. Simona Halep (Rom) 3 1 2 2:4 1