Finale WTA: Kerberjeva drugič zmagala, s Keysovo za polfinale

Na zaključnem turnirju WTA je Angelique kerber premagala Simono Halep, Dominika Cibulkova je izgubila proti Madison Keys.

Objavljeno
25. oktober 2016 19.38
TENNIS-WOMEN/FINALS
Š. Ro.
Š. Ro.

Singapur - Prva teniška igralka sveta Nemka Angelique Kerber nadaljuje z dobrimi predstavami na zaključnem turnirju WTA v Singapurju. V rdeči skupinije dosegla drugo zmago in je tako le še korak oddaljena od polfinala.

Nemka je danes s 6:4, 6:2 premagala Romunko Simono Halep, ki je z Nemko izgubila četrtega od petih letošnjih dvobojev. »Zdaj imam precej več samozaupanja. Vem, da lahko igram na velikih tekmovanjih, obvladam tesne tekme v končnicah in zelo mi je všeč igrati na tako pomembnem dogodku,« je samozavestno dejala po zmagi.

Kerberjeva bi bila že danes polfinalistka, če bi v drugem dvoboju zmagala Slovakinja Dominika Cibulkova. A je ta z 1:6, 4:6 izgubila proti Američanki Madison Keys, ki tako še ime teoretične možnosti, da se prebije do polfinala. Igralki se bosta v neposrednem dvoboju za preboj med četverico pomerili v četrtek. Keysova ima sicer, tako kot Cibulkova, eno zmago in poraz, brez možnosti je po dveh porazih že ostala Halepova.

Kerberjeva bo leto, v katerem je zmagala na dveh največjih tekmovanjih, odprtih prvenstvih ZDA in Avstralije, končala kot številka 1 ženskega tenisa. Edina, ki bi ji še lahko preprečila, da bi ostala na lestvici na vrhu čez zimo, je Američanka Serena Williams, ki pa je zaradi poškodbe odpovedala sodelovanje v Singapurju.

Singapur, finale WTA (7 milijonov dolarjev), rdeča skupina:

Angelique Kerber (Nem/1) - Simona Halep (Rom/3) 6:4, 6:2;

Madison Keys (ZDA/6) - Dominika Cibulkova (Slk/7) 6:1, 6:4;