Finale WTA: Radwanska kot zadnja v polfinale

Poljakinja Agnieszka Radwanska je z zmago nad Čehinjo Karolino Pliškovo postala zadnja polfinalistka v Singapurju.

Objavljeno
28. oktober 2016 17.18
Singapore WTA Tennis
M. Ž.
M. Ž.

Singapur - Poljska tenisačica Agnieszka Radwanska se je kot zadnja uvrstila v polfinale zaključnega turnirja WTA v Singapurju, potem ko je v tretjem kolu bele skupine premagala Čehinjo Karolino Pliškovo s 7:5 in 6:3.

Že pred zadnjim dnem skupinskega dela je bilo jasno, da bo iz bele skupine napredovala Rusinja Svetlana Kuznjecova, o preostali udeleženki polfinala iz te skupine pa sta odločali Agnieszka Radwanska in Karolina Pliškova.

Poljakinja je bila na odločilni tekmi občutno boljša od Čehinje. V 78 minutah ji je petkrat odvzela servis, na roko pa ji je šla tudi neprepričljiva predstava njene nasprotnice, ki je storila 29 neizsiljenih napak (razmerje 8:29).

Radwanska se je s tem še tretje leto zapored uvrstila v polfinale zaključnega turnirja, kjer bo njena nasprotnica prva igralka sveta, Nemka Angelique Kerber.

»Letos igra odličen tenis in neverjetno na vseh površinah. Ničesar ne morem izgubiti, za zmago pa bom morala dati od sebe 200 odstotkov,« je dejala Radwanska, ki je dobila šest izmed enajstih medsebojnih obračunov s Kerberjevo.

Kuznjecova prvič poražena

Na preostali današnji tekmi je Španka Garbine Muguruza porazila Svetlano Kuznjecovo s 3:6, 6:0 in 6:1. Španka se je tako od turnirja poslovila z zmago, medtem ko je Rusinja doživela prvi poraz.

Svetlana Kuznjecova bo v polfinalu igrala s Slovakinjo Dominiko Cibulkovo.

Singapur, zaključni turnir WTA (bela skupina)

Garbine Muguruza (Špa) - Svetlana Kuznjecova (Rus) 3:6, 6:0, 6:1

Agnieszka Radwanska (Pol) - Karolina Pliškova (Češ) 7:5, 6:3

 

Lestvica:

1. Svetlana Kuznjecova (Rus) 3 2 1 5:4 2 točki

2. Agnieszka Radwanska (Pol) 3 2 1 5:2 2

---------------------------------------------------

3. Karolina Pliškova (Češ) 3 1 2 3:5 1

4. Garbine Muguruza (Špa) 3 1 2 3:5 1