Görgesova v Bastadu premagala Hercogovo

Polona Hercog je v prvem kolu turnirja WTA v Bastadu izgubila proti nemški predstavnici Julii Görges s 7:6, 3:6 in 4:6.

Objavljeno
19. julij 2016 18.05
POLONA HERCOG
M. Ž.
M. Ž.

Bastad - Najboljša slovenska tenisačica Polona Hercog je hitro končala nastope na turnirju serije WTA v Bastadu, kjer jo je v prvem kolu premagala Nemka Julia Görges (7:6, 3:6, 4:6).

Mariborčanka je slabo začela dvoboj z Nemko, ki je na WTA lestvici 18 mest višje, in že v prvi igri izgubila servis, po dveh igrah pa je zaostajala z 0:2. Hercogova se je nato hitro pobrala in dobila tri zaporedne igre za vodstvo s 3:2, na koncu pa je o zmagovalki niza odločala podaljšana igra, ki jo je Hercogova dobila z 9:7.

Julia Görges je v drugem nizu odgovorila z odločno igro in povedla s 3:0. Tudi tokrat se je Hercogova vrnila v igro in znižala na 2:3, nato pa ji je Nemka v šesti igri odvzela servis za vodstvo s 4:2 in Mariborčanki do konca niza prepustila le še eno igro in izsilila tretji niz.

Tudi odločilni niz je bolje začela nemška tenisačica in po šestih igrah vodila s 5:1, kar je bil za Hercogovo prevelik zalogaj. Mariborčanka se je sicer približala na 4:5, a je Görgesova v deseti igri mirno servirala za zmago in potrdila mesto v osmini finala. Dvoboj je trajal 2 uri in 30 minut.

Bastad prvo kolo WTA (250.000 dolarjev)

Julia Görges (Nem) - Polona Hercog (Slo) 6:7 (7), 6:3, 6:4.