Katarina Srebotnik v finalu Stuttgarta

Katarina Srebotnik se je skupaj s Caroline Garcia uvrstila v finale turnirja WTA v Stuttgartu.

Objavljeno
25. april 2015 15.46
Posodobljeno
25. april 2015 16.56
tre*KATARINA SREBOTNIK
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Stuttgart -Slovenska tenisačica Katarina Srebotnik se je skupaj s Francozinjo Caroline Garcia uvrstila v finale dvojic na teniškem turnirju serije WTA v Stuttgartu. Drugi nosilki sta v polfinalu s 6:3 in 6:1 ugnali Španko Arantxo Parra Santonja in Poljakinjo Alicjo Rosolsko.

Slovensko-francosko navezo v finalu čaka obračun s tretjima nosilkama Američanko Bethanie Mattek-Sands in Čehinjo Lucie Šafarovo.

Med posameznicami v finalu Kerberjeva in Wozniackijeva

Na istem turnirju se bosta med posameznicami v finalu srečali Caroline Wozniacki in Angelique Kerber.  V prvem polfinalnem obračunu smo videli pravo poslastico, ki sta jo uprizorili tretja igralka sveta Simona Halep in predvsem peta z lestvice WTA Wozniackijeva, ki se je po točno treh urah boja uvrstila v finale. Danka je bila od Romunke boljša s 7:5, 5:7 in 6:2. V finalu še domačinka Angelique Kerber, ki je v manj kot uri igre ugnala Američanko Madison Brengle.

Četrta nosilka turnirja v Nemčiji je prvi niz dobila po dobri uri igre, sebi v prid pa ga je odločila v zadnji igri, ko je drugi nosilki pri vodstvu s 6:5 odvzela igro na njen servis. V drugem nizu smo videli kar pet odvzemov servisa, odločilen je bil tretji brejk Halepove, s katerim se je vrnila v dvoboj in izsilila odločilen tretji niz. V njem je Wozniackijeva povedla s kar 5:1, s čimer je bilo upov za romunski finale konec.

V drugem polfinalu je bila Nemka Angelique Kerber vsaj za razred boljša od Američanke Madison Brengle, ki je v 59 minutah polfinala dobila le štiri igre.

Stuttgart, WTA (731 000 USD), polfinale:

Caroline Wozniacki (Dan/4) - Simona Halep (Rom/2) 7:5, 5:7, 6:2;

Angelique Kerber (Nem/14) - Madison Brengle (ZDA) 6:3, 6:1.

Katarina Srebotnik/Caroline Garcia (Slo/Fra/2) - Arantxa Parra Santonja/Alicja Rosolska (Špa/Pol) 6:3, 6:1.