Teniške novice: Ferrerju lovorika v Dohi, Venus Williams v Aucklandu, Šarapova slavila v Brisbaneu

Williamsova je v Aucklandu premagala Wozniackijevo, Šarapova v Brisbaneu Ivanovićevo, Ferrer boljši od Berdycha.

Objavljeno
10. januar 2015 10.07
TENNIS-MEN/
M. Ž., G. L., Delo.si
M. Ž., G. L., Delo.si

Doha - Španski tenisač David Ferrer je zmagovalec moškega teniškega turnirja ATP v Dohi z nagradnim skladom 1,221 milijona ameriških dolarjev. Četrtopostavljeni Španec je v finalu premagal tretjepostavljenega Čeha Tomaša Berdycha s 6:4 in 7:5.

Izkušeni Španec je pri rezultatu 5:5 v drugem nizu uspešno preobrnil zaostanek treh točk in niz zaključil v svojo korist. Za 32-letnika je to že 22. zmaga na turnirjih ATP v karieri.

Williamsova najboljša v Aucklandu

Ameriška veteranka Venus Williams je osvojila turnir serije WTA v Aucklandu, kjer je po treh nizih premagala prvopostavljeno Danko Caroline Wozniacki (2:6, 6:3, 6:3).

34-letna Williamsova na dosedanjih štirih obračunih z Wozniackijevo ni izgubila niti niza, tokrat pa je Danka že v prvem nizu izkoristila dve izmed petih brejk priložnosti ter slavila s 6:2, nato pa se je razmerje moči nagnilo na stran Američanke, ki je v naslednjih dveh nizih štirikrat odvzela servis nasprotnici ter po uri in 53 minutah osvojila svojo 46. turnirsko lovoriko serije WTA.

»To je bila zelo težko priborjena zmaga v zelo dolgem finalu. Prvi niz se je zame končal dokaj hitro, tekmica je namreč izvrstno servirala. Toda ohranila sem agresiven slog igre tudi v nadaljevanju in s tem prevladala,« je povedala starejša izmed sester Williams.

Šarapovi 34. lovorika

Rusija Marija Šarapova je osvojila turnir serije WTA v Brisbaneu z nagradim skladom milijon ameriških dolarjev.

Prvopostavljena Šarapova je bila v finalu po dveh urah in 39 minutah boljša od drugopostavljene Srbkinje Ane Ivanović s 6:7, 6:3 in 6:3.

Rusinja si je zmago priigrala navkljub večjemu številu dvojnih napak (razmerje 9:4) in neizsiljenih napak 43:27), svoji nasprotnici pa je šestkrat odvzela servis.


Halepova uspešna v Shenzhenu

Tretja igralka sveta, Romunka Simona Halep, je v Shenzhenu osvojila svoj deveti turnir serije WTA, potem ko je bila po dveh nizih boljša od Švicarke Timee Bacsinszky (47.), s 6:2 in 6:2.

Romunka je stvari hitro vzela v svoje roke in že v prvi igri odvzela servis nasprotnici ter po petih igrah vodila s 4:1, v osmi pa je izkoristila drugo zaključno žogico.

Halepova je bila tudi v drugem nizu občutno boljša od Bacsinszkyjeve, ki ji je v peti igri še tretjič odvzela servis (3:2), to pa je ponovila tudi v sedmi igri (5:2). V sledeči je Romunka servirala za zmago in unovčila drugo zaključno žogico.


Federer z 999. posamično zmago v finale Brisbanea

Švicar Roger Federer se je brez težav uvrstil v finale turnirja ATP v Brisbaneu, kjer je s 6:2 in 6:2 premagal Bolgara Grigorja Dimitrova.

Za švicarskega veterana je bila to že 999. posamična zmaga v karieri, jubilejno tisočo pa bo poskušal doseči v nedeljskem finalu proti Kanadčanu Milošu Raoniču, ki je bil po treh nizih boljši od Japonca Keija Nišikorija (6:7, 7:6, 7:6).

33-letni Federer in devet let mlajši Raonič sta doslej igrala osem dvobojev, uspešnejši pa je Švicar s sedmimi zmagami.

Čilića ne bo v Melbourne

Hrvat Marin Čilić, deveti z lestvice ATP, je sporočil, da bo zaradi poškodbe desnega ramena izpustil OP Avstralije, ki se bo pričelo 19. januarja v Melbournu.

»Zelo sem razočaran, ker sem moral odpovedati nastop na OP Avstralije. S poškodbo ramena, ki me muči že nekaj časa in zaradi katere sem izpustil tudi turnir v Brisbaneu, gre sicer vsak dan na bolje, a še vedno se ne počutim dovolj pripravljenega za igranje na najvišji ravni. Žal mi je, ker ne morem igrati v Melbournu, posebej zaradi tega, ker sem osvojil zadnji grand slam minule sezone v New Yorku. No, zdravniki so mi svetovali, da naj bom previden in se tako ognem hujšim težavam,« je pojasnil Čilić, ki je bil proglašen za najboljšega hrvaškega športnika za leto 2014.

 

Shenzhen, finale WTA (500.000 ameriških dolarjev)

Simona Halep (Rom/1) - Timea Bacsinszky (Švi/8) 6:2, 6:2.

 

Auckland, finale WTA (250.000 am. dolarjev)

Venus Williams (ZDA/3) - Caroline Wozniacki (Dan/1) 2:6, 6:3, 6:3.

 

Brisbane, finale WTA (1.000.000 am. dolarjev)

Marija Šarapova (Rus/1) - Ana Ivanović (Srb/2) 6:7 (4), 6:3, 6:3.

 

Brisbane, polfinale ATP (494.310 am. dolarjev)

Roger Federer (Švi/1) - Grigor Dimitrov (Bol/4) 6:2, 6:2;

Miloš Raonić (Kan/3) - Kei Nišikori (Jap/2) 6:7 (4), 7:6 (4), 7:6 (4).

Doha, finale ATP (1,221 milijona USD)

David Ferrer (Špa/4) - Tomaš Berdych (Češ/3) 6:4, 7:5.