Hercogova in Žemlja slovenska teniška igralca leta

Teniška zveza Slovenije je na tradicionalni prireditvi ob koncu leta podelila priznanja za najboljše dosežke.

Objavljeno
21. december 2013 21.11
Hercog
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Ljubljana - Teniška zveza Slovenije je za najboljša slovenska teniška igralca v iztekajočem se letu razglasila Polono Hercog in Grego Žemljo.

Medtem ko je bila nagrajenka v ženski konkurenci pričakovana, saj je Hercogova edina slovenska igralka med prvih sto na svetu (sezono je končala na 65. mestu), je bila odločitev pri fantih nekoliko bolj tesna. Grega Žemlja je namreč sezono končal kot tretji najboljši slovenski tenisač - pred njim sta Aljaž Bedene in Blaž Kavčič, vendar pa je pri izboru pretehtalo dejstvo, da je Kranjčan letos dosegel zgodovinski mejnik. Julija se je po zmagi na turnirju Tilia Open v Portorožu zavihtel na 43. mesto lestvice ATP.

TZS je podelila še niz priznanj. Za posebne dosežke so bili nagrajeni Blaž Rola (dvakratni prvak na sredozemskih igrah), Marino Kegl (9. mesto na olimpijskih igrah gluhih) ter Aljaž Bedene kot najvišjeuvrščeni igralec ob koncu sezone.

Za najboljšega trenerja leta je bil izbran Žiga Janškovec, najboljši klub je že enajsto leto zapored ŽTK Maribor, posebno nagrado pa je za izredne dosežke in promocijo slovenskega tenisa v svetu prejela Mima Jaušovec.