Hercogova izpadla v Cincinnatiju, Srebotnikova izgubila finale v Torontu

Tenisačica Polona Hercog je v 2. kolu kvalifikacij turnirja v Cincinnatiju izgubila proti Američanki Christini McHale (6:7, 6:2, 4:6).

Objavljeno
16. avgust 2015 19.21
Posodobljeno
16. avgust 2015 19.56
POLONA HERCOG
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Cincinnati - Najboljša slovenska tenisačica Polona Hercog je v Cincinnatiju ostala brez uvrstitve na glavni del turnirja serije WTA z nagradnim skladom 2,7 milijona ameriških dolarjev, potem ko je izgubila dvoboj drugega kola kvalifikacij proti Američanki Christini McHale (6:7, 6:2, 4:6).

Dvoboj je bolje začela Američanka, ki je v uvodni igri odvzela servis Hercogovi in nato povišala na 2:0. Mariborčanka se je hitro zbrala in s tremi zaporednimi igrami rezultat obrnila v svojo korist (3:2), vendar pa priborjene prednosti ni znala zadržati in je po sedmih igrah zaostajala s 3:4. Slovenska tenisačica je ob koncu niza uprizorila nov preobrat in povedla s 5:4, a je Američanka uspešno servirala za obstanek v nizu in si naposled priborila podaljšano igro. V tej je imela začetno pobudo Hercogova in si priigrala tri točke prednosti (5:2), nato pa je izgubila štiri zaporedne točke in se znašla v zaostanku. Christina McHale je od te točke naprej nadzorovala potek igre in pri izidu 10:0 unovčila peto zaključno žogo.

Drugi niz je zaznamovala Polona Hercog, ki je v prvih petih igrah dvakrat odvzela servis nasprotnici za vodstvo s 4:1. Christina McHale je bila v tem delu igre povsem brez moči in ji je uspelo dobiti le dve igri, Hercogova pa je niz dobila po 32 minutah igre (6:2).

Mariborčanka je dobro igro prenesla tudi v odločilni niz in si priborila dve igri prednosti (2:0), vendar se njena nasprotnica ni predala in je v šesti igri izenačila na 3:3. Polona Hercog je bila nato uspešna v sedmi igri (4:3), preostanek dvoboja pa je bil povsem na strani Christine McHale, ki je dobila naslednje tri igre in po 140 minutah napredovala v tretje kolo kvalifikacij.

Srebotnikova izgubila finale v Torontu

Danes je bila neuspešna tudi Katarina Srebotnik, ki je na turnirju serije WTA v Torontu v navezi s Francozinjo Caroline Garcia izgubila finale ženskih dvojic.

Slovensko-francoska naveza je v finalu igrala proti ameriško-češki navezi Mattek-Sands/Lucie Šafarova, ki je bila po 55 minutah boljša s 6:1 in 6:2.