Hercogova ostala osamljena

Tenis: prireditelji Roland Garrosa opravili žreb, v katerem je bila le ena Slovenka, Polona Hercog.

Objavljeno
23. maj 2014 20.51
S. V., šport
S. V., šport

Pariz – Polona Hercog ostaja edina slovenska predstavnica med posamezniki na Roland Garrosu, potem ko je v kvalifikacijah včeraj nepričakovano izpadel še Blaž Rola. Ptujčana, ki je bil četrti nosilec, je ugnal Britanec James Ward, in to po izjemnem boju, v katerem je Slovenec pri zaostanku s 3:5 v tretjem nizu rešil prvo zaključno žogico. V nadaljevanju je dve tudi zapravil, Otočan pa je bil na koncu po treh urah boljši s 4:6, 6:4, 12:10. Ward sicer doslej v treh poskusih ni prišel prek 1. kola kvalifikacij, zdaj je postal prvi Britanec po 41 letih, ki se je na ta način prebil v glavni žreb … Rola ima sicer še nekaj možnosti, da se med 128 prebije kot srečni poraženec.

Medtem so prireditelji včeraj opravili žreb glavnega turnirja, pri katerem se je Hercogova za začetek sicer izognila nosilki, vendar pa bo njena tekmica Jana Čepelova, ki je letos na zelenem ameriškem pesku v Charlestonu ugnala Sereno Williams ter se prebila vse do finala. Američanka, ki je branilka naslova in je na Roland Garros pripotovala z lovoriko iz Rima, bo pohod proti tretji pariški zmagi začela z dvobojem proti domačinki Alize Lim. Žreb je sicer poskrbel, da bi se lahko že v četrtfinalu pomerili Williamsova in Marija Šarapova, torej igralki, ki sta v zadnjem času zanesljivo najboljši na pesku. Lanska finalistka Šarapova je namreč šele sedma nosilka, še pred tem pa bi se Wiliamsova lahko v 3. kolu pomerila s sestro Venus, ki pa bo imela že za uvod težko preizkušnjo, saj bo njena tekmica vzhajajoča zvezdnica Belinda Bencic.

Rafael Nadal bo po slabši peščeni sezoni pariški turnir začel proti Robiju Ginepriju, v lovu na rekordni deveti naslov pa bi se lahko pomeril s kar tremi igralci, ki so ga letos že premagali na tej podlagi, Nicolasom Almagrom v osmini finala, Davidom Ferrerjem v četrtfinalu in seveda Novakom Đokovićem v finalu. V Špančevi polovici žreba sta tudi avstralski zmagovalec Stanislas Wawrinka in Andy Murray, medtem ko je v spodnjem delu razpredelnice ob Đokoviću od najboljše četverice Roger Federer.