Hercogova preskočila prvo belgijsko oviro, zdaj jo čaka druga

Najvišje uvrščena slovenska teniška igralka je zmagala v uvodnem dvoboju turnirja WTA v Aucklandu.

Objavljeno
02. januar 2018 15.10
J. P.
J. P.

Auckland - Edina slovenska teniška igralka, ki je ta čas uvrščena v elitni svetovni stoterici (drži jo povsem za rep), Polona Hercog, je z zmago vstopila v novo koledarsko leto. V uvodnem kolu turnirja WTA v novozelandskem Aucklandu je namreč po uri in 35 minutah razmeroma izenačene igre s 6:4 in 7:5 izločila tri leta mlajšo Belgijko Alison van Uytvanck, ki pa je rangirana višje - na 77. mestu na svetu.

Za 26-letnico iz Kamnice pri Mariboru je Belgijka zelo hvaležna tekmica, saj jo je na hrbet spravila še tretjič v tretjem poskusu - po Marakešu leta 2014 in mastersu v Torontu leto dni pozneje. Tokrat se je izkazala z začetnim udarcem (78-odstotna uspešnost na prvi servis, sedem asov) in z boljšo realizacijo priložnosti za brejk - unovčila je namreč tri od osmih, nasprotnica zgolj eno od šestih.

Zdaj Hercogovo v drugem dvoboju turnirja, na katerem vloga prve nosilke pripada Danki Caroline Wozniacki, čaka še ena nepostavljena tekmica in še ena Belgijka - 76. lopar sveta, 31-letna Kirsten Flipkens, ki je bila uvodoma usodna za osmo nosilko, Hrvatico Donno Vekić. Polona se je z Belgijko doslej udarila trikrat, zmagala pa v prvem poskusu leta 2013 v šestnajstini finala Quebeca.