Hercogova se počuti dobro in napoveduje borbo do konca

Slovenska teniška igralka se ne misli ustaviti. Aljaž Bedene izpadel, Andreja Klepač napredovala med dvojicami.

Objavljeno
07. julij 2017 15.54
J. M.
J. M.

Wimbledon - Polona Hercog bo jutri, po uspehu nad Američanko Varvaro Lepčenko, prvič zaigrala v tretjem kolu edinega teniškega turnirja za veliki slam na travnati podlagi. Po uspehu je povedala, kaj meni o tem: »Mislim, da je preboj v tretje kolo Wimbledona velik uspeh po vseh stvareh, ki so se mi dogajale, po vseh poškodbah in operaciji. Tudi prebiti se na veliki slam skozi kvalifikacije je zelo zahtevno. Tako, da sem s tem rezultatom zelo zadovoljna in ponosna nase. Ampak stvari, ki sem jih dosegla, so za mano, sedaj je treba iti naprej.«

Dodaja, da ji kljub utrujenoti motivacije ne manjka: »Trenutno sem zelo motivirana. Tisti čas, ko nisem mogla trenirati, mi je dal misliti, kako bi bilo, če tenisa ne bi mogla več igrati. In vsekakor ti te stvari dajo ponoven zagon. Utrujenost do neke mere je prisotna, to je nekaj normalnega. Mislim, da so tudi ostale igralke utrujene, saj je igranje na travi telesno zelo zahtevno. Pri meni je bolj prisotna ta pozitivna evforija z rezultati, zadovoljstvo na terenu, tako da se potem te stvari izničijo.« 

Na koncu pa se je obrnila še proti dvoboju tretjega kola proti Rusinji Svetlani Kuznjecovi: »V prihodnjem kolu me čaka zelo izkušena igralka, Svetlana Kuznjecova. Najin edini dvoboj je dobila ona, ampak sedaj je situacija drugačna. Igra se na grand slamu, na travi. Za mano je veliko tekem, mislim, da se lahko tukaj marsikaj zgodi. Jaz grem v tekmo z veseljem, z zagnanostjo, seveda bom grizla za vsako točko. Upam, da bom lahko prikazala svojo najboljšo igro.«   

Bedene izpadel v tretjem krogu Wimbledona

Ljubljančan Aljaž Bedene, ki nastopa za Veliko Britanijo, je v tretjem krogu teniškega grand slama v Wimbledonu končal svoje nastope na turnirju posameznikov. Izločil ga je Gilles Müler, 16. nosilec iz Luksemburga, s 7:6 (4), 7:5 in 6:4 ter v tretjem dvoboju po dveh urah in 27 minutah zabeležil še tretjo medsebojno zmago.

Bedene je v 1. krogu premagal hrvaškega veterana in 21. nosilca Iva Karlovića, V 2. krogu pa mu ni bil kos igralec iz Bosne in Hercegovine Damir Džumhur. Dvoboj je trajal dve uri in sedem minut, Bedene pa je slavil v štirih nizih s 6:3, 3:6, 6:3 in 6:3.

Štiriintridesetletni levoroki Müler, visok 1,93 metra, je 26. igralec sveta, desnoroki Ljubljančan, ki živi v Londonu, pa je na 58. mestu ATP. Letos sta se med seboj že pomerila, v četrtfinalu Hertogenboscha je zmagal Luksemburžan, ki je dobil tudi prvi dvoboj z Bedenetom leta 2015 v Metzu.

Andreja Klepač uspešna tudi v drugem krogu med dvojicami v Wimbledonu

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je zmagala tudi v drugem krogu turnirja ženskih dvojic na grand slamu v Wimbledonu. V paru s Španko Mario Jose Martinez Sanchez je petnajsta nosilka, v drugem krogu pa sta igralki po uri in 32 minutah izločili Nemko Mono Barthel in Estonko Anett Kontaveit z 6:2, 3:6 in 6:2.

Andrejo Klepač in Sanchezovo v nadaljevanju čakata drugi nosilki iz Rusije, Jelena Vesnina in Jekatarina Makarova. Slovenka je s Sanchezovo v 1. krogu premagala avstralsko navezo, ki jo tvorita v Rusiji rojeni sestri Anastasia in Arina Rodionova.

Izid, drugi krog ženskih dvojic:
Andreja Klepač/Maria Jose Martinez Sanchez (Slo/Špa/15) - Mona Barthel/Anett Kontaveit (Nem/Est) 6:2, 3:6, 6:2.