Hercogova v drugem kolu Katowic

Najvišje rangirana slovenska teniška igralka je proti Japonki Misaki Doi vodila že s 6:0 in 3:1, nato pa zmagala le z muko.

Objavljeno
06. april 2015 21.26
TENNIS-ATP-WTA-CHN
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Katowice - Najvišje rangirana slovenska teniška igralka Polona Hercog, ki je v minulem tednu pridobila štiri mesta na svetovni jakostni lestvici in je zdaj 65., je imela kar nekaj težav na prvi oviri turnirja WTA z nagradnim skladom četrt milijona ameriških dolarjev v Katowicah. Kljub odličnemu začetku je potrebovala kar dve uri in sedem minut, da je s 6:0, 3:6 in 6:2 odpravila nepostavljeno Japonko Misaki Doi, ki je ni v najboljši stoterici sveta (103. mesto).

Štiriindvajsetletnica iz Kamnice pri Mariboru je tudi v drugem nizu že vodila s 3:1, nato pa povsem pokleknila, izgubila dve igri na svoj začetni udarec in leto dni mlajši Japonki, ki je v preteklosti na trdi podlagi že znala presenetiti, dovolila izenačenje v nizih. V tretjem je Polona spet pokazala pravi obraz in - zanimivo - tekmici snela prav vse štiri igre na njen začetni udarec, s čimer si je zagotovila zmago v še drugem medsebojnem članskem obračunu doslej - pred tem je bila pred petimi leti v prvem kolu Roland Garrosa prepričljivo boljša s 6:3 in 6:0. Še dve leti prej pa je vpisala zmago tudi mladinskem Wimbledonu.

Zdaj v drugem kolu Hercogovo čaka zahteven zalogaj, boljša iz obračuna med Nizozemko Kiki Bertens, sicer 86. igralko sveta, in Francozinjo Alize Cornet, 24. z jakostne lestvice in drugo nosilko turnirja.