Hewitt odslej kapetan Avstralcev

Legendarni avstralski teniški igralec, ki bo po OP Avstralije, končal kariero, bo vodil reprezentanco v Davisovem pokalu.

Objavljeno
27. oktober 2015 09.14
Australian Open Tennis
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Melbourne - Avstralska teniška zveza je po pričakovanjih na mesto kapetana moške teniške reprezentance imenovala Lleytona Hewitta. Veteran, ki načrtuje konec kariere, je tako zamenjal Wallyja Masurja, ki je vskočil začasno, potem ko je letos odstopil Pat Rafter.

Avstralska zveza je že tedaj napovedala, da namerava to mesto nameniti Hewittu, ki pa še ni sklenil svoje igralske kariere, to namerava storili po svojem jubilejnem 20. nastopu na OP Avstralije januarja.

Hewitt bo tako odšel po sledeh svojih legendarnih rojakov Rafterja, Neala Fraserja, Johna Newcomba ... »Veliko srečo sem imel, da sem v Davisovem pokalu delal z velikimi imeni. Zdaj si želim svoje izkušnje deliti tudi z mlajšimi fanti,« je dejal 34-letni Hewitt, ki je pri 20 letih postal najmlajša št. 1 svetovnega tenisa. V reprezentanci, ki ji je zvest že 17 let, bo sicer vodil »problematične« zvezdnike kot so Bernard Tomić, Nick Kyrgios in Thanasi Kokkinakis.

Hewittova prve preizkušnja v vlogi kapetana bo na sporedu marca, ko se bo Avstralije v prvem kolu svetovne skupine pomerila z ZDA. Letos so Avstralci, tudi s Hewittom na igrišču dosegli polfinale, a jo je premagala Velika Britanija z Andyjem Murrayjem na čelu.