Hingisova sprejeta v hram slavnih

Teniški hram slavnih je sprejel pet novih članov, med drugimi tudi Švicarko Martino Hingins.

Objavljeno
14. julij 2013 10.53
Hall of Fame Tennis
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Newport - Nekdnja številka ena ženskega tenisa, Švicarka Martina Hingis, je bila v soboto v Newportu sprejeta v teniški hram slavnih.

32-letna Hingisova je v svoji karieri dosegla 43 turnirskih zmag, od tega pet na turnirjih za veliki slam - trikrat je dobila OP Avstralije in po enkrat OP ZDA in Wimbledon - poleg tega pa je 209 tednov preživela na vrhu lestvice WTA.

»Počaščena sem, da lahko danes stojim pred vami, na tem prizorišču, ki ima tako bogato zgodovino. Težko bi našla besede, s katerimi bi opisala, kako je bili del tako elitne skupine športa, ki predstavlja milijone igralcev po svetu. Nisem prepričana, če si zaslužim to priznanje, najlepša hvala vsem,« je dejala na Slovaškem rojena Švicarka.

Poleg nje so bile v hram slavnih sprejete še štiri osebe, in sicer romunski menedžer Ion Tiriac, ki je med drugimi skrbel za Nemca Borisa Beckerja, 94-letna Avstralka Thelma Coyne Long, ki je med letoma 1935 in 1958 osvojila 19 naslovov na turnirjih za veliki slam, Južnoafričan Cliff Drysdale, nekdanji predsednik Mednarodnega združenja teniških poklicnih igralcev (ATP), in Američan Charlie Pasarell, prvi mož teniškega turnirja v Indian Wellsu.