Hitro (dvojno) slovo Blaža Kavčiča

Takoj po tem, ko je slovenski teniški igralec Blaž Kavčič v Koreji izpadel med dvojicami, se mu je enako zgodilo med posamezniki.

Objavljeno
05. november 2013 13.35
reut_kavcic
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Yeongwol - Potem ko se je na turnirju v Seulu pretekli teden prebil do polfinala in se tako vrnil v udarno stoterico na svetovni lestvici (zdaj drži 98. mesto), se je drugi najvišje rangirani slovenski teniški igralec Blaž Kavčič preselil še v korejski Yeongwol, kjer pa na challengerju ATP z nagradnim skladom 35.000 dolarjev ni bil uspešen. Le malo po tem, ko se je v prvem krogu poslovil v konkurenci dvojic, je moral na uvodni oviri poklekniti tudi med posamezniki.

Za tretjega nosilca je bil presenetljivo gladko, s 6:2 in 7:5, usoden neznani in nepostavljeni najboljši irski igralec James McGee, šele 242. lopar sveta, ki je za zmago potreboval pičlo uro in 28 minut. Do uspeha se je dokopal predvsem po zaslugi udarnega servisa, saj je zmogel pet asov, naš predstavnik pa le dva.

Zanimivo, Kavčičev seulski »krvnik«, Nemec Julian Reister, ki je nato predal finale zaradi poškodbe, je ponovno (uspešno) v pogonu, medtem ko je enako hitro kot 26-letni Črnučan izpadel tudi zmagovalec Seula, Srb Dušan Lajović.