Hopmanov pokal: Avstralca spet razočarala navijače

Italijana Flavia Pennetta in Andreas Seppi premočna za domačo teniško navezo, Samantho Stosur in Bernarda Tomića.

Objavljeno
31. december 2013 17.38
TENNIS-AUS-HOPMAN
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Perth - Domači navijači v Hopmanovem pokalu, neuradnem svetovnem prvenstvu mešanih dvojic v tenisu, še niso prišli na svoj račun, saj je v Perthu avstralska zasedba pokleknila še v drugo. V obračunu poraženih zasedb uvodnega kola skupine A je morala namreč priznati premoč Italiji, odločilna pa je bila igra dvojic, v kateri sta bila Flavia Pennetta in Andreas Seppi s 6:3 in 6:4 boljša od Samanthe Stosur in Bernarda Tomića.

Pred tem je Pennetta, sicer 31. igralka svetovne jakostne lestvice WTA, s 6:4 in 6:4 na kolena spravila Stosurjevo, ki je na tej razpredelnici uvrščena trinajst mest višje. Edino točko je Avstraliji zagotovil Tomić, sicer 51. lopar sveta, ki je kljub slabšemu začetku s 4:6, 6:3 in 6:2 odpravil Seppija, ki je na svetovni lestvici prav tako precej višje - na 25. mestu.

V skupini A sicer vodi favorizirana Poljska z dvema zmagama, Kanada in Italija imata po eno, gostiteljica turnirja pa je zaenkrat še praznih rok. Na novega leta dan se bosta v skupini B udarili izbrani vrsti ZDA in Francije.