Hopmanov pokal: Britanca ostajata v igri za finale

Andy Murray in Heather Watson sta brez izgubljenega dvoboja odpravila Nemca Sabine Lisicki in Alexandra Zvereva.

Objavljeno
08. januar 2016 11.37
J. P.
J. P.

Perth - Britanska teniška igralca Andy Murray in Heather Watson sta z drugo zmago v tretjem dvoboju skupine B Hopmanovega pokala, neuradnega svetovnega prvenstva mešanih ekip v Perthu, ostala v igri za jutrišnji finale, zdaj pa ima škarje in platno v rokah avstralska zelena zasedba, ki potrebuje vsaj točko v današnjem obračunu s Francozoma.

Britanca sta s 3:0 odpravila Nemčijo, ki je tako ostala z eno samo zmago in brez možnosti za finale, v katerem je - prvič po 21 letih - že Ukrajina. Zanimivo, vsi trije dvoboji so se končali z identičnim izidom 6:3, 6:4. Najprej je Watsonova nepričakovano gladko snela skalp precej višje rangirani Sabine Lisicki, nato Murray ni dovolil presenečenja Alexandru Zverevu, enako prepričljiva je bila tudi britanska dvojica.

Lani sta se zmage v Hopmanovem pokalu veselila Poljaka Agnieszka Radwanska in Jerzy Janowicz, ki sta v finalu z 2:1 premagala Američana Sereno Williams in Johna Isnerja. Poljska se je tako vpisala na seznam zmagovalcev, na katerem bodo ZDA s šestimi uspehi še nekaj časa neulovljive.