Hopmanov pokal drugič Avstralcem

V finalu sta bila Darja Gavrilova in Nick Kyrgios že v posamičnih dvobojih boljša od Jeline Svitoline in Alexa Dolgopolova.

Objavljeno
09. januar 2016 15.41

Perth - Domačim navijačem v Perthu se je smejalo, saj se je končne zmage na Hopmanovem pokalu, neuradnem teniškem svetovnem prvenstvu mešanih dvojic, veselila avstralska zasedba. Resda rezervna, zelena, a nič zato, druga lovorika doslej je pač v vitrini, Avstralci so jo prvič osvojili tik pred prelomom tisočletja, leta 1999, ob tem so bili še dvakrat neuspešni v finalnem obračunu.

Darja Gavrilova in Nick Kyrgios sta tokrat v finalu z dvema posamičnima zmagama odpravila Ukrajino, ki je zaman lovila prvo tovrstno trofejo. S šestimi naslovi v 28. izvedbah ostajajo še naprej z naskokom najprepričljivejši Američani, Španci so si doslej konkurenco pokorili štirikrat. Danes je Gavrilova s 6:4 in 7:6 (6) odpravila Jelino Svitolino, Kyrgios pa je imel še lažje delo z Aleksandrom Dolgopolovom (6:3 in 6:4). Rezultat dvoboja dvojic končnega razpleta ne bi mogel več spremeniti, zato so ga odpovedali. Oba finalista sta se sicer do finala dokopala brez poraza. Lanske lovorike ni ubranila Poljska, ki je sploh ni bilo na turnirju v Perthu.

IZID FINALA HOPMANOVEGA POKALA V PERTHU

Avstralija Zelena : Ukrajina 2:0

Darja Gavrilova : Jelina Svitolina 6:4, 7:6 (6)
Nick Kyrgios : Aleksandr Dolgopolov 6:3, 6:4
Darja Gavrilova, Nick Kyrgios : Jelina Svitolina, Aleksandr Dolgopolov odpovedano