Indian Wells: Đoković in Federer v jutrišnjem sanjskem finalu

Novak Đoković je v polfinalu premagal Andyja Murraya s 6:2 in 6:3, Roger Federer pa Miloša Raonića s 7:5 in 6:4.

Objavljeno
21. marec 2015 06.55
Posodobljeno
21. marec 2015 07.16
TENNIS-ATP-WTA-BNP-PARIBAS-FEDERER-BERDYCH
M. Ž., G. L., Delo.si
M. Ž., G. L., Delo.si

Indian Wells - Novak Đoković je prvi finalist turnirja v Indian Wellsu, potem ko je v relativno nezanimivem polfinalnem obračunu brez težav ugnal Andyja Murraya s 6:2 in 6:3. V precej bolj zanimivem polfinalnem obračunu si je drugo finalno vstopnico priboril Roger Federer, ki je s 7:5 in 6:4 ugnal Miloša Raonića. Jutri torej finale prvega in drugega nosilca.

Prvi lopar sveta je Škota premagal že šestič zapored ter v medsebojnih obračunih povedel s 17:8. Današnja zmaga je bila precej lažja od pričakovanj, saj je Srb po 1:28 ure premagal danes zares bledega nasprotnika.

Murray je izgubil že prvo igro na svoj servis, nato vajo ponovil še v šesti igri in upanja v prvem nizu je bilo konec. Podobno se je začel drugi niz, v katerem je Đoković prav tako povedel s 3:0 in prednosti ni več izpustil iz rok.

Federer premočan za Raonića

Precej lepši, kot je bil prvi polfinalni obračun, je bil drugi, v katerem sta se pomerila Roger Federer in Miloš Raonić. Slednji se je Švicarju odlično upiral predvsem v prvem nizu, a je drugi nosilec turnirja Kanadčanu odvzel servis v 11. igri in na svoj servis nato potrdil zmago v prvem nizu.

Drugi brejk na dvoboju je Federerju uspel kar na samem začetku drugega niza, kar je za sijajnega tenisača pomenilo prednost, ki je ni želel več zapraviti. Drugi niz je dobil s 6:4 in Raonića premagal še devetič v desetih medsebojnih obračunih. V finale turnirja v Indian Wellsu se je uvrstil že šestič v karieri.

Raonić v četrtfinalu izločil Nadala

Tretji igralec sveta Rafael Nadal je bil v četrtfinalu turnirja v Indian Wellsu proti Kanadčanu Milošu Raoniću na pragu zmage, vendar je v drugem nizu zapravil tri zaključne žoge in kasneje izpadel po treh nizih (6:4, 6:7, 5:7).

Španec Nadal je bil boljši v prvem nizu, v katerem je v tretji igri prvič odvzel servis Kanadčanu in povedel z 2:1, prednost pa zadržal vse do konca in v deveti igri unovčil prvo zaključno žogico.

Nasprotnika sta bila v drugem nizu zelo izenačena in nobenemu si ni uspelo priigrati več kot igre prednosti. Sledila je podaljšana igra, v kateri je imel Nadal kar tri zaključne žogice (6:5, 8:7 in 10:9), vendar pa je zapravil vse tri in na koncu je podaljšano igro dobil Raonić (12:10).

Kanadčan je nato dobro igral tudi v zadnjem nizu in si ključno prednost priigral z breakom v enajsti igri (6:5), v sledeči pa je izkoristil prvo zaključno žogico in v šestem medsebojnem dvoboju z Nadalom dočakal prvo zmago.



Serena predala četrtfinalni dvoboj

Prva igralka sveta Serena Williams (spodaj na sliki) bi se morala ponoči v polfinalu pomeriti z Romunko Simono Halep, vendar je Američanko ustavila poškodba kolena.

»Do poškodbe je prišlo dobesedno v zadnjih dveh minutah treninga, kjer sem pri serviranju začutila močno bolečino v kolenu. Najprej se za to nisem zmenila, nato pa sem ponovno servirala in spet začutila bolečino. Pomagala ni niti injekcija. Moja rehabilitacija ne bo trajala dolgo, nared bom v nekaj dneh,« je pojasnila Williamsova.

Halepova se bo v finalu zoperstavila Srbkinji Jeleni Janković, ki je bila v drugem polfinalu po treh nizih boljša od Nemke Sabine Lisicki (3:6, 6:3, 6:1).


Rezultati Indian Wellsa (5 milijonov evrov)

ATP, četrtfinale

Roger Federer (Švi/2) - Tomaš Berdych (Češ/9) 6:4, 6:0;

Miloš Raonić (Kan/6) - Rafael Nadal (Špa/3) 4:6, 7:6 (10), 7:5;

 

WTA, polfinale

Simona Halep (Rom/3) - Serena Williams (ZDA/1) predaja;

Jelena Janković (Srb/18) - Sabine Lisicki (Nem/24) 3:6, 6:3, 6:1.