Isner izločil Federerja v Parizu, Andyju belgijska generalka

V osmini finala mastersa v Parizu je bil zlasti prepričljiv Škot Andy Murray, zanesljiv tudi Srb Novak Đoković.

Objavljeno
05. november 2015 22.32
TENNIS-ATP-FRA
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Pariz - Po zmagi v domačem Baslu minuli konec tedna je Švicar Roger Federer že končal nastope na zadnji postaji v rednem delu sezone. Na mastersu v Parizu ga je v osmini finala šokiral visorokasli Američan John Isner, zmagal je bil po treh nizih s 7:6 (3), 3:6 in 7:6 (5).

Odlični server je drugemu igralcu sveta izstrelil 27 asov, za kar mu je lahko Švicar ob koncu dvoboja le iskreno čestital. »Ima višino, ima moč in prave kote. Mislim, da je res igral dobro takrat, ko je to najbolj potreboval. V ključnih trenutkih, je vedno izjemno serviral. V tem se je naredila razlika. Težko je, ko se moraš posloviti, brez da bi izgubil igro na svoj servis, a proti Johnu se pač tudi to lahko zgodi,« je potožil 34-letni Švicar, ki se bo zdaj že začel pripravljati na zaključni turnir ATP v Londonu.

»To je pomemben turnir. Gre za velikega igralca, najboljšega po mojem mnenju. Zato je ta zmaga zame izjemnega pomena, ponosen sem, da mi je uspelo,« je bil vesel Isner, ki se bo v četrtfinalu pomeril s Špancem Davidom Ferrerjem. Ta je s 6:7 (4), 6:1 in 6:4 premagal Bolgarja Grigorja Dimitrova.

Prepričljivo zmago je vpisal prvi igralec sveta Srb Novak Đoković, v četrtfinale se je uvrstil prek Francoza Gillesa Simona, ki ga je ugnal s 6:3 in 7:5. Njegov niz brez poraza zdaj traja že 19 dvobojev. Sicer njegova igra ni bila na najvišji ravni, težave je imel zlasti z začetnim udarcem. Zdaj ga čaka Čeh Tomaš Berdych, ki je premagal poškodovanega Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja s 6:3 in 6:4. 

Ekspresno se je v četrtinale zavihtel Škot Andy Murray. V samo 53 minutah je s 6:1 in 6:0 odpihnil Belgijca Davida Goffina. Tretji igralec sveta je bil še dodatno motiviran, saj je dvoboj pomenil generalko pred finalom Davisovega pokala, ki bo v Gentu konec novembra. Za mesto v polfinalu se bo pomeril s Francozom Richardom Gasquetom, ki je napredoval po vdaji Japonca Keija Nišikorija, ki je pri 7:6 (3) in 4:1 odnehal zaradi bolečin v hrbtu.

Pariz, ATP (3,3 milijona evrov), 3. kolo:

Novak Đoković (Srb/1) - Gilles Simon (Fra/14) 6:3, 7:5;

Andy Murray (VBr/2) - David Goffin (Bel/16) 6:1, 6:0;

Richard Gasquet (Fra/10) - Kei Nishikori (Jap/6) 7:6 (3), 4:1, predaja;

David Ferrer (Špa/8) - Grigor Dimitrov (Bol) 6:7 (4), 6:1, 6:4;

John Isner (ZDA) - Roger Federer (Švi/3) 7:6 (3), 3:6, 7:6 (5);

Tomaš Berdych (Češ/5) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra/9) 6:3, 6:4;

Stan Wawrinka (Švi/4) - Viktor Troicki (Srb) 6:4, 7:5.