Iva Majoli po Ivaniševićevih stopinjah

Nekdanja hrvaška teniška igralka upniku dolguje 59 milijonov kun, decembra je na sodišču predvidena obravnava.

Objavljeno
27. september 2016 20.30
cropix/majoli
J. P.
J. P.

Zagreb - Po stopinjah slovitega hrvaškega »loparja« Gorana Ivaniševića, ki se je znašel v finančnih težavah, je šla očitno tudi njegova rojakinja, prav tako nekdanja teniška igralka Iva Majoli. Zmagovalka Roland Garrosa iz leta 1997 namreč upniku dolguje 59 milijonov kun (oziroma 7,9 milijona evrov), decembra pa je na sodišču predvidena obravnava o morebitnem stečajnem postopku njenega teniškega centra. Zagrebško trgovsko sodišče, ki je že lanskega oktobra imenovalo stečajnega upravitelja, je obravnavo sklicalo za 7. december.

Poleg Ive Majoli-Marić sta nanjo povabljena tudi direktorja teniškega centra Stanislav in Drago Majoli, ki jima je sodišče že naložilo predajo dokumentacije o svojih (ne)premičninah in finančnem stanju na bančnih računih. Dosedanji postopki trgovskega sodišča so pokazali, da je Majolijeva lastnica dveh stanovanj v Zagrebu v skupni vrednosti osem milijonov kun, teniški center v elitni četrti je »težak« 21 milijonov kun, njena restavracija v Novem Vinodolskem pa 5,6 milijona kun, poroča STA.

Po doslej zbranih podatkih nekdanja hrvaška športnica ni sposobna poravnati dolga do podjetja H-ABDUCO, ob tem pa velja omeniti, da je, po informacijah hrvaške finančne agencije FINA, teniški center lani prijavil izgubo v vrednosti 33,3 milijona kun, njegov skupni dolg pa znaša že več kot 47,6 milijona kun.