»Jokica« vrgla Wawrinko s tira

Za iskrice v švicarski teniški reprezentanci je poskrbela soproga Rogerja Federerja Mirka, ki je razhudila Stana Wawrinko.

Objavljeno
18. november 2014 12.26
Britain Tennis ATP Finals
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

London - V švicarski teniški reprezentanci je manj kot teden dni pred finalnim obračunom Davisovega pokala s Francijo zavrelo na relaciji med njenima najboljšima loparjema, drugim in četrtim igralcem sveta, Rogerjem Federerjem in Stanom Wawrinko. Povod za iskrice je bil njun medsebojni dvoboj v polfinalu zaključnega mastersa najboljše osmerice v Londonu, ko je Stan v enajsti igri odločilnega tretjega niza izgubil živce ob »preglasnem in nedostojnem« spodbujanju Rogerjeve soproge Mirke, ki je s tribun kričala in motila nižje rangiranega tekmeca.

Ta se je tik pred sprejemom servisa obrnil k sodniku in ga opozoril, naj umiri razgrete navijač(ic)e na tribunah. Britanski mediji so tudi izbrskali, kaj je bila kaplja čez rob, da je Wawrinka pobesnel. Mirka je namreč v njegovo smer siknila: »Jokica!« Dvoboj se je kajpak nadaljeval in končal z Rogerjevo zmago, sta si pa igralca po njem izmenjala nekaj krepkih v garderobi. Nepotreben spor - sploh, ker ga je zanetila ženska, se muzajo mnogi - seveda ne bo dobro vplival na vzdušje v švicarski ekipi za Davisov pokal, zato je vodstvo tamkajšnje ekipe želelo čim prej zgladiti nesoglasja in pomiriti strasti z objavo fotografije na družbenih omrežjih, na kateri je celotna švicarska zasedba nasmejana, Stan pa Rogerju hudomušno kaže osle.