Kaja Juvan v polfinalu na mehiškem pesku

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan se je uvrstila v polfinale turnirja serije WTA 125 v San Luisu Potosiju. Tamara Zidanšek je obstala v četrtfinalu.
Fotografija: Kaja Juvan se je prebila v polfinale. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Kaja Juvan se je prebila v polfinale. FOTO: Matej Družnik

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan se je uvrstila v polfinale turnirja serije WTA 125 v San Luisu Potosiju. Druga Slovenka Tamara Zidanšek pa je obstala v četrtfinalu. Peščeni turnir v Mehiki za obe najboljši Slovenki na lestvici WTA predstavlja generalko pred reprezentančnim obračunom proti Romuniji v pokalu Billie Jean King sredi aprila.

Dvaindvajsetletna Kaja Juvan je v četrtfinalu s 4:6, 6:3, 6:4 premagala osmo nosilko Lauro Pigossi. Brazilka sicer na lestvici zaseda 102. mesto, Juvan je 143.

Za finalno vstopnico se bo Ljubljančanka pomerila z nekdanjo finalistko Rolanda Garrosa (2012), Italijanko Saro Errani.

Nekdanja polfinalistka OP Francije Zidanšek (2021) pa je v četrtfinalu izgubila proti prvi nosilki iz Italije Elisabetti Cocciarreto. Trenutno 49. igralka lestvice WTA je bila od 112. igralke sveta boljša s 6:2, 6:4.

Tako Juvan kot Zidanšek bosta del slovenske izbrane vrste, ki se bo 14. in 15. aprila v Kopru merila proti Romuniji za nastop na zaključnem turnirju pokala Billie Jean King. Tam bo nastopilo 12 reprezentanc.

Na zaključni turnir sta že uvrščeni lanska zmagovalka Švica in finalistka Avstralija. Eno mesto bo pripadlo gostiteljici, devet pa jih bo vstopnico prejelo po uspešnem nastopu v aprilskih kvalifikacijah.

Preberite še:

Komentarji: