Kavčič in Žemlja nista dovolila presenečenja

Slovenska moška teniška reprezentanca pred zadnjim dnem dvoboja s Portugalsko vodi z 2:1 v zmagah.

Objavljeno
01. februar 2014 19.52
Tenis
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Kranj - Slovenska teniška reprezentantca bo v jutrišnji zadnji dan dvoboja prvega kroga prve evro-afriške skupine Davisovega pokala štartala s prednostjo eno zmage (2:1) nad Portugalci. V edinem današnjem dvoboju v Kranju je drugo točko četi kapetana Blaža Trupeja zagotovila dvojica naših trenutno najvišje rangiranih loparjev na svetovni jakostni lestvici, Blaža Kavčiča in Grege Žemlje, ki se je tik pred zdajci odločil pomagati izbrani vrsti.

Morda se bo ravno to izkazalo za ključno potezo v obračunu s Portugalci, saj sta bila naša fanta danes brez oddanega niza boljša od Joaa Souse in Gastaa Eliasa s 6:3, 7:5 in 7:6 (5). Slovenija tako za končno zmago potrebuje še točko iz jutrišnjih dveh dvobojev. Najprej si bosta ob 15. uri v vsaj na papirju najboljši partiji turnirja nasproti stala prva asa obeh reprezentanc Kavčič in Sousa, v primeru zmage Črnučana bi bilo dvomov o skupnem zmagovalcu že konec. V zadnjem obračunu bosta loparje prekrižala še Semrajc in Elias.

Kapetan Blaž Trupej je po današnjem dvoboju poudaril, da je končna zmaga še precej oddaljena, saj sta Portugalca favorita v obeh nedeljskih partijah, na vprašanje, ali obstaja možnost, da bi v jutrišnji drugi partiji Janeza Semrajca nadomestil z Žemljo, pa je odvrnil: »Priznam, da verjetno nocoj ne bom prav veliko spal, ker bom razmišljal ravno o tem. Treba se je posvetovati, predvsem pa počakati na razplet prvega dvoboja. Vsekakor pa so možnosti zdaj malo večje, kot so bile še včeraj ali pred nekaj dnevi.«

Grega Žemlja, ki je zaradi zdravstvenih težav že nekaj časa izven tekmovalnega pogona, je bil s svojo predstavo zadovoljen. »Lepo se je po dolgem času vrniti na takšen način. V prvih izmenjavah sem bil malce negotov, nato pa mi je šlo iz igre v igro bolje. Zadovoljen sem tudi s počutjem na igrišču,« je pojasnil Žemlja.