Kavčič izgubil v finalu, Kolarjeva na glavni turnir

Najvišje rangirani slovenski teniški igralec je moral v finalu challengerja v Batmanu premoči priznati Izraelcu Dudiju Seli.

Objavljeno
12. april 2015 15.20
Tenis/Portorož
J. P., G. L., Delo.si
J. P., G. L., Delo.si

Batman - V finalu challengerja z nagradnim skladom 42.500 evrov v turškem Batmanu sta si nasproti stala prva dva nosilca, nižje rangirani Izraelec Dudi Sela, sicer 112. igralec sveta, pa je bil po uri in 50 minutah s 6:7 (5), 6:3 in 6:3 boljši od dve leti majšega Črnučana Blaža Kavčiča, ki drži 85. mesto na svetovni jakostni lestvici.

Ljubljančan je želel pritisniti z začetnim udarcem, primazal je štiri ase, a si v isti sapi privoščil tudi štiri dvojne napake, predvsem pa je bil zgolj 53-odstotno uspešen v igri na svoj prvi servis (tekmec pa dvotretjinsko). Ponudilo se mu je šest priložnosti za brejk, izkoristil je štiri, medtem ko je bil Duda iz trinajstih poskusov za odvzem tekmečevega začetnega udarca uspešen kar sedemkrat.

Kavčič, ki je polfinalnemu tekmecu, Japoncu Hirokiju Moriji, oddal eno samo igro, je na trdi turški podlagi osvojil novih 48 točk ATP in denarno nagrado v vrednosti 3600 evrov, jutri pa bo na novi svetovni jakostni lestvici pridobil kar enajst mest in skočil na 74. mesto. Še bolj bo napredoval zmagovalec Sela - kar za 21 mest v elitno stoterico (91.).

Kolarjeva na glavni turnir v Bogoti

Slovenska tenisačica Nastja Kolar se je uspela prebiti na glavni žreb turnirja WTA v Bogoti, potem ko je v odločilni tekmi kvalifikacij premagala Romunko Ano Bogdan s 7:5 in 6:3. Dvajsetletna 235. igralka sveta je za zmago nad 175. z lestvice WTA potrebovala uro in pol.

Kolarjeva je pred tem s 4:6, 6:4 in 6:3 premagala še Avstralko Arino Rodionovo. Manj uspešna je bila Tadeja Majerič, ki je s 3:6 in 2:6 morala priznati premoč prvi nosilki kvalifikacij Američanki Sachii Vickery.