Kavčič izločil stoprvega igralca sveta, Klepačeva brez finala

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač brez finala v igri dvojic na turnirju v Moskvi.

Objavljeno
22. oktober 2015 10.54
Tenis/Portorož
J. P., G. L., Delo.si
J. P., G. L., Delo.si

Las Vegas - Slovenskemu teniškemu igralcu Blažu Kavčiču se je v drugem kolu challengerja z nagradnim skladom 50.000 ameriških dolarjev v Las Vegasu posrečil lepo podvig, saj je po slabih dveh urah izenačene igre s 7:6 (5) in 6:4 odpravil drugopostavljenega Američana Tima Smyczeka, sicer stoprvega igralca sveta.

Čeprav je poraženec primazal štiri ase oziroma tri več kot 28-letni Črnučan, mu to ni pomagalo, saj si je Kavčič kot po tekočem traku pripravljal priložnosti za odvzem servisa, od trinajstih je izkoristil tri, medtem ko je bil Smyczek iz treh poskusov uspešen dvakrat. Zdaj Kavčiča v četrtfinalu čaka še en ameriški izziv, komaj 19-letni šesti nosilec Jared Donaldson, ki je na razpredelnici le 14 mest višje.

Klepačeva v četrtfinalu

Andreja Klepač, ki je v minulih tednih v navezi s Španko Laro Arruabarreno nanizala nekaj lepih uspehov na turnirjih WTA, je po začasni zamenjavi igralne partnerke, zdaj nastopa z 19-letno Katerino Siniakovo, v Moskvi ostala brez finala. V polfinalu sta bili premočni drugi nosilki Irina-Camelia Begu in Monica Niculescu, ki sta slavili s 6:4 in 6:0.

Pred tem je tretjepostavljeni primorsko-češki par v četrtfinalu po hudem boju, dolgem uro in 18 minut, s 7:5 in 6:4 odpravil srbsko-hrvaško kombinacijo Aleksandro Krunić in Petro Martić.