Kavčič rešil slovensko čast

Slovenski teniški igralec je bil v prvem kolu kvalifikacij OP ZDA v New Yorku boljši od Američana Austina Krajiceka.

Objavljeno
24. avgust 2016 23.18
Tenis/Portorož
J. P.
J. P.

New York - Teniški igralec Blaž Kavčič se je kot edini iz slovenske četverice kvalifikantov prebil skozi uvodno sito na zadnjem letošnjem turnirju velike četverice, odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku. Po porazih Dalile Jakupovič, Grege Žemlje in Blaža Role je bil Črnučan po uri in 52 minutah igre s 7:5 in 7:6 (2) boljši od 23. nosilca kvalifikacij, Američana Austina Krajiceka, 138. igralca sveta. Blaž je precej nižje, na 327. mestu, a je unovčil svoj »zamrznjen status«.

Kavčič je izgubil že prvo igro na svoj servis in tekmecu dovolil vodstvo z 2:0, nato pa se do brejka takoj dokopal še sam in poravnal izid. Ključna je bila enajsta igra, v kateri je Slovenec izkoristil drugo žogico za odvzem servisa in nato niz uspešno pospravil pod streho. Drugi je bil še bolj izenačen, odločila ga je podaljšana igra, v njej pa je Blaž po zaostanku z 0:1 vpisal štiri zaporedne točke in odločil zmagovalca. V drugem kvalifikacijskem kolu (od treh) se bo Ljubljančan pomeril s Kanadčanom Stevenom Diezom, 163. »loparjem« sveta. Tekmeca sta si nazadnje stala nasproti pred tremi leti na challengerju v Sao Jose do Rio Pretu, zmagal je Kavčič s 7:6 in 6:0.

»Zelo neugoden tekmec za prvo kolo, predvsem zato, ker je Američan, povrhu vsega še levičar, ki zelo dobro servira, kar je na tej podlagi zelo pomembno. Ko sem imel v karieri težave, sem jih imel s servisom, danes pa sem serviral zelo dobro. Ko je tako, sem veliko agresivnejši in nasploh bolje igram. Upam, da bo tako tudi vnaprej,« je strnil vtise Kavčič, ki je primazal šest asov, tekmec enega več.