Kavčič  zmagovalec challengerja v Bangkoku

Blaž Kavčič je v Bangkoku osvojil svoj 14. turnir serije challenger. Nasprotnik Go Soeda je dvoboj predal v drugem nizu.

Objavljeno
04. september 2016 11.08
Blaž Kavčič,Portorož Slovenija 08.07.2014
M. Ž.
M. Ž.

Bangkok - Slovenski tenisač Blaž Kavčič je osvojil turnir serije challeger v Bangkoku z nagradnim skladom 44.670 evrov.

Ljubljančan je v finalu igral s prvopostavljenim Japoncem Gojem Soedo, ki je ob zaostanku z 0:6 in 0:1 dvoboj predal. Finala je bilo konec po 36 minutah.

Kavčič je tako osvojil svoj štirinajsti turnir serije challenger, za nagrado pa je prejel 80 točk za jakostno lestvico ATP in 6432 evrov.

Blaž Kavčič je v Bangkoku igral zelo dobro, saj na poti do naslova ni izgubil niti niza, le štirikrat je oddal igro na svoj servis in dobil kar 80 odstotkov točk na svoj prvi servis.

»Dobri nastopi v Bangkoku so rezultat trdega dela in dobrega treninga v zadnjih mesecih. Vrnitve so zmeraj težke tako s fizičnega kot psihološkega vidika, saj je potrebno biti potrpežljiv in vztrajen. V tem delu kariere moram predvsem veliko bolj paziti na svoje telo, bolj racionalno trenirati in tudi igrati. Vse to me sili v boljšo igro, kar je dobrodošlo. Zmaga na turnirju mi daje dodatno voljo in energijo za nadaljevanje. Zelo se veselim vsakega novega turnirja, na katerem lahko nastopam v polni pripravljenosti,« je povedal Kavčič.

Odpovedal nastop v Davisovem pokalu

Blaž Kavčič je tudi razkril, da bo izpustil naslednji dvoboj slovenske reprezentance v Davisovem pokalu, ki jo med 16. in 18. septembrom čaka dvoboj drugega kroga za obstanek v prvi evroafriški skupini proti Portugalski. Razlog je peščena podlaga.

»Odkar so mi na obeh stopalih odstranili vkleščena živca, določenih delov obeh stopal ne čutim več in zato imam težave pri drsanju na peščeni podlagi. To je razlog, da v zadnjih letih praktično ne igram na pesku, razen tistih par tednov okrog Roland Garrosa, pa čeprav je ravno pesek moja najljubša podlaga in sem na njej beležil največje uspehe. V karieri sem vedno brez pomislekov dal prednost reprezentančnim tekmam, saj mi igranje za svojo državo na tekmah za Davisov pokal predstavlja posebno čast. Kakorkoli, glede na moje trenutno stanj, ker se ta dvoboj igra na pesku in povrhu še na tri dobljene nize, bom moral naslednji nastop proti Portugalski žal odpovedati,« je še dodal Kavčič.

Bangkok, finale challengerja (44.670 evrov)

Blaž Kavčič (Slo) - Go Soeda (Jap/1) 6:0, 1:0, predaja.