Kerberjeva naposled dočakala zmago, Zidanškova izpadla

Angelique Kerber je v finalu turnirja v Sydnyu premagala Ashleigh Barty za prvi naslov v novi sezoni.

Objavljeno
13. januar 2018 11.28
Australia Sydney International Tennis
N. Gr.
N. Gr.

Sydney - Angelique Kerber je pred letom dni postala številka ena ženskega tenisa, a nato nikakor ni našla poti iz krize in zdrsnila po lestvici, zdaj pa je 29-letna Nemka začela sezono na najboljši možen način. V finalu WTA turnirja v Sydneyju je premagala Ashleigh Barty s 6:4 in 6:4 in se tako polna samozavesti odpravlja na OP Avstralije.

Tam pa ne bo Tamare Zidanšek, ki je v drugem krogu kvalifikacij Melbourna izpadla proti Nizozemka Lesley Kerkhove, ki je bila boljša s 6:4 in 6:2. Že pred Zidanškovo je kvalifikacije končala tudi Dalila Jakupovič. V drugem krogu je bila od Jakupovičeve boljša Tajka Luksiho Kumkhum s 6:3 in 6:4.


 

Bautista Agut najboljši v Aucklandu

Roberto Bautista Agut je zmagovalec turnirja ATP v Aucklandu. Španec je v finalu 528.910 dolarjev vrednega turnirja premagal Argentinca Juana Martina del Potra s 6:1, 4:6 in 7:5.

Del Potro, zmagovalec odprtega prvenstva ZDA leta 2009, bo kljub porazu na novi jakostni lestvici ATP v ponedeljek napredoval med najboljših deset, prvič po avgustu 2014. V ponedeljek se v Melbournu začenja tudi prvi letošnji turnir za grand slam, zmagovalec Aucklanda Bautista Agut se bo v prvem krogu pomeril z rojakom Fernandom Verdascom.