Kerberjeva presenetljiva zmagovalka OP Avstralije

Nemka Angelique Kerber je v finalu OP Avstralije premagala Američanko Sereno Williams s 6:4, 3:6 in 6:4.

Objavljeno
30. januar 2016 10.40
Posodobljeno
30. januar 2016 10.58
TENNIS-AUS-OPEN
M. Ž., G. L.
M. Ž., G. L.

Melbourne - Nemška tenisačica Angelique Kerber je v finalu OP Avstralije pripravila veliko presenečenje in šokirala prvopostavljeno Američanko Sereno Williams s 6:4, 3:6 in 6:4.

Kerberjeva je sploh prvič v karieri igrala v finalu turnirja za veliki slam, česar pa se ni ustrašila in dobro zoperstavila branilki naslova, ki ji je na sedmem medsebojnem obračunu zadala drugi poraz.

Angelique Kerber je v uvodnem nizu zapretila v tretji igri in z breakom povedla z 2:1, v naslednji pa uspešno servirala za vodstvo s 3:1. Williamsova se je hitro vrnila v igro in najprej dobila svojo servisno igro, nato pa z breakom izenačila na 3:3. To Kerberjeve ni ustavilo in je že v sledeči igri še drugič odvzela servis branilki naslova in v osmi igri povišala na 5:3, to prednost pa je zadržala do konca niza.

Serena Williams je v drugem nizu prikazala povsem drugačno igro. Pri vodstvu z 2:1 je unovčila tretjo break žogico in po petih igrah vodila s 4:1, to pa je na koncu spremenila v zmago v nizu s 6:3.

V odločilnem nizu je Nemka uspešno servirala za vodstvo z 1:0 in v drugi odvzela servis Williamsovi. Favorizirana Američanka je v tretji igri prišla do re-breaka in v četrti igri izenačila na 2:2, vendar pa je bilo njeno veselje kratko, saj je Nemka v peti igri izkoristila peto break žogico in po šestih igrah vodila s 4:2. Kerberjeva je imela pri vodstvu s 5:3 vse stvari v svojih rokah, vendar pa ji je Američanka odvzela servis. A to Williamsovi ni pomagalo, saj je v deseti igri izgubila servisno igro in naslov je osvojila Kerberjeva.

»Vse življenje sem trdo delala in zdaj lahko rečem, da sem zmagovalka turnirja za grand slam. Zveni prav noro. To sta bila moja najlepša tedna v življenju. Ko sem igrala na osrednjem igrišču, sem vedno dobila kar kurjo polt. Počaščena sem bila, da sem sploh bila v finalu. Sanje so se mi uresničile,« je po zmagi povedala Nemka.

Murray in Soares najboljša v dvojicah

V jutrišnjem moškem finalu se bosta udarila Andy Murray in Novak Đoković, že pred težko pričakovanim dvobojem pa so Britanci že pospravili eno lovoriko v Melbournu. Skupaj z Brazilcem Brunom Soaresom je zanjo poskrbel kar Andyjev brat Jamie Murray.

Sedmopostavljena britansko-brazilska naveza je v finalu odpravila kanadsko-češko dvojico Daniel Nestor/Radek Štepanek z 2:6, 6:4 in 7:5.

OP Avstralije, finale WTA

Angelique Kerber (Nem/7) - Serena Williams (ZDA/1) 6:4, 3:6, 6:4.