Kerberjeva z eno nogo že v polfinalu

Na ženskem mastersu še brez odločitev. Angelique Kerber prejela lovoriko za prvo igralko sveta.

Objavljeno
25. oktober 2016 22.57
TENNIS-WOMEN/FINALS
Saša Verčič
Saša Verčič
Singapur – Po dveh zelo napetih dneh je ženski teniški masters v Singapurju včeraj ponudil povsem drugačno podobo, dva enostranska dvoboja, prirediteljem pa se je izpolnila želja, da bosta tudi zadnji dve partiji v rdeči skupini zares tekmovalni. Pred zadnjim kolom si namreč napredovanja ni zagotovila še nobena igralka, prav tako ni še nobena izpadla, najbližje polfinalu je Angelique Kerber. Najdlje je z dvema porazoma Dominika Cibulkova, vmes sta Simona Halep in Madison Keys z bero 1:1.

Kerberjeva, ki je včeraj prejela lovoriko za prvo igralko sveta ob koncu sezone (ob tem pa še Tiffanyjev prstan), se je dodobra namučila s Cibulkovo, proti Halepovi pa je bila neustavljiva. Ugnala jo je s 6:4, 6:2, Romunka je v prvem nizu še imela nekaj priložnosti, ko pomembnih točk ni dobila, pa ne več. »Zame je vedno dobrodošlo, če začnem turnir z zmago v napetem, izenačenem dvoboju, saj si s tem okrepim samozavest. Tu se počutim zelo, zelo dobro in odličen občutek je vpisati zmago po takšni igri,« je bila zadovoljna Kerberjeva, ki si sicer še ni zagotovila sploh prvega napredovanja v polfinale mastersa, a zares veliko nesrečo bi morala imeti, da bi se ji ta izmuznil. Od devetih možnih jutrišnjih scenarijev le en pošilja Nemko domov po predtekmovalnem delu.

Če sta se v dvoboju Kerber – Halep merili dve igralki z bogatimi izkušnjami na mastersu, pa je druga včerajšnja partija prinesla obračun dveh novink, ki je potrdil, da Cibulkova preprosto nima recepta za Keysovo. Slednja je namreč dobila še četrti medsebojni dvoboj – 6:1, 6:4 – in vpisala svojo sploh prvo zmago na turnirjih osmerice, medtem ko se je Slovakinja tolažila, da ni še vsega konec. Možnosti so resda minimalne, pa vendarle. Za začetek bi morala jutri v dveh nizih ugnati Halepovo, ob tem pa upati še na ugoden razplet dvoboja med Kerberjevo in Keysovo. Danes je na vrsti bela skupina, v njej pa tekmi Karolina Pliškova – Svetlana Kuznjecova in Agnieszka Radwanska – Garbiñe Muguruza.