Klepačeva napredovala brez boja, Kolarjeva ne

Uvodni tekmici slovensko-španske teniške naveze Andreja Klepač-Lara Arruabarrena sta dvoboj v Hong Kongu predali.

Objavljeno
14. oktober 2015 15.52
rsi_NASTJA KOLAR
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Hong Kong - Slovenska teniška igralka Andreja Klepač se je v navezi s Španko Laro Arruabarreno brez boja prebila s drugo kolo dvojic na turnirju WTA z nagradnim skladom četrt milijona ameriških dolarjev v Hong Kongu, potem ko sta njuni uvodni tekmici, Američanka Christina McHale in domačinka Ling Zhang, dvoboj predali. Zdaj Koprčanko in Španko, ki sta na turnirju prvi nosilki, v četrtfinalu čakata domači posebni povabljenki Yan-Tung Ki in Man Ying Ng, ki sta - zanimivo - prvo oviro ravno tako preskočili brez boja.

Manj uspešna pa je bila na nekoliko močnejšem turnirju s polmilijonsko nagradno pogačo v Tianjinu mlada, 21-letna Nastja Kolar, ki je v paru s Slovakinjo Chantal Škamlovo klecnila že v uvodnem kolu. Po uri in 21 minutah igre sta bili od njiju boljši Kitajki Jiaqi Kang in Shuai Zhang, ki sta se veselili zmage s 6:3, 4:6 in 10:2. Statistične razlike so bile pičle, zmagovalki sta denimo za tri brejke potrebovali pet, poraženki pa osem poskusov.

Najizkušenejša Slovenka v konkurenci dvojic, Katarina Srebotnik, pa si je v kombinaciji z debelo desetletje mlajšo Francozinjo Caroline Garcio že zagotovila nastop na zaključnem turnirju sezone v Singapurju. Za 34-letno Velenjčanko bo to že deveti tovrsten izziv, doslej se je trikrat prebila v finale.