Klepačeva v Hongkongu že v polfinalu

V četrtfinalu sta s Španko Laro Arruabarrena suvereno premagali dvojico iz Hongonga.

Objavljeno
15. oktober 2015 19.05
TENNIS-HKG-OPEN
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Hongkong - Na turnirju WTA v Hongkongu se je slovenska teniška igralka Andreja Klepač v paru s Španko Laro Arruabarrena že uvrstila v polfinale v konkurenci dvojic. Koprčanka je s špansko partnerico v četrtfinalu s 6:0, 6:1 suvereno premagala Yan-Tung Ki in Man Ying Ng iz Hongkonga s 6:1, 6:0.

Klepačeva bo z Arruabarreno v polfinalnem obračunu igrala z zmagovalkama dvoboja med Kitajkama Chen Ein Lang in Yafan Wang ter Tajvankama Chin-Wei Chan in Ya-Hsuan Lee.

Med posameznicami se je v četrtfinale že uvrstila sedemkratna zmagovalka turnirjev za grand slam Američanka Venus Williams. S 6:0 in 6:2 je premagala Kitajko Wang Yafan. Zdaj jo čaka Francozinja Alize Cornet in si skušala zagotobžviti nastop na zakljčnem turnirju WTA. Za vozovnico za Singapur je Hongkong njena zadna priložnost.

Cornetova je v treh nizih odpravila Kazahstanko Jaroslavo Švedovo. V četrtfinale je napredovala tudi Francozinja Caroline Garcia, ki jo čaka obračun z Nemko Angelique Kerber. Napredovala je tudi Srbkinja Jelena Janković, pomerila se bo z Rusinjo Darjo Gavrilovo, na sporedu bo tudi dvoboj med Britanko Heather Watson in Avstralko Samantho Stosur.