Klepačeva v Singapurju hitro izločena, Ostapenkova končala z zmago

Koprska teniška igralka je v navezi s Španko Mario Jose Martinez Sanchez premoč priznala tretjima nosilkama.

Objavljeno
26. oktober 2017 14.46
Posodobljeno
26. oktober 2017 14.46
mdr*Andreja Klepač
J. P., N. Gr.
J. P., N. Gr.

Singapur - Slovenska teniška igralka Andreja Klepač, naša edina predstavnica na zaključnem mastersu sezone WTA z nagradnim skladom 7 milijonov ameriških dolarjev v Singapurju, se je hitro poslovila od tekmovanja v konkurenci dvojic. V navezi s Španko Mario Jose Martinez Sanchez, s katero je letos vpisala kar nekaj odmevnih dosežkov, je morala namreč v četrtfinalu premoč priznati favorizirani tretjepostavljeni kombinaciji Timei Babos in Andrei Hlavačkovi.

Madžarka in Čehinja sta bili po uri in 23 minutah igre uspešnejši s 6:3 in 6:4, s čimer sta ponovili scenarij iz avgustovskega Cincinnatija, ko sta se ravno tako veselili zmage, toda tedaj po treh nizih. Zmagovalki sta kar nizali priložnosti za brejk in bili iz devetih uspešni štirikrat, poraženki pa edine nista znali izkoristiti. Za 31-letno Koprčanko in njeno špansko sotekmovalko se je tako sezona končala, Baboseva in Hlavačkova pa v polfinalu pričakujeta bodisi prvi nosilki, Tajvanko Yung-jan Chan in Švicarko Martino Hingis, bodisi nepostavljeni Nemko Anna-Leno Grönefeld in Čehinjo Kveto Peschke.

V kategoriji posameznic je Jelena Ostapenko z zmago nad Karolino Pliškovo s 6:3 in 6:1 zaključila masters v Singapurju. Ostapenkova je namreč še pred tretjim dvobojem vknjižila dva poraza in ostala brez možnosti za napredovanje, Pliškova pa ravno obratno ni mogla več ostati brez napredovanja, zato je bil zadnji dvoboj bolj kot ne revialne narave. 

Druga polfinalistka je po zmagi nad Garbine Muguruza s 7:5 in 6:4 postala Venus Williams, in tako končala boje v beli skupini, kjer je zasedla drugo mesto.