Klepačeva začela zmagovito

Primorska teniška igralka je v konkurenci dvojic že preskočila prvo oviro na močnem turnirju v Dubaju.

Objavljeno
20. februar 2017 16.46
OI London
J. P.
J. P.

Dubaj - Prejšnji teden je za lep uspeh slovenskega tenisa poskrbela Velenjčanka Katarina Srebotnik, ki se je v Dohi v navezi z Američanko Abigail Spears dokopala do prve lovorike po letu in pol suše v konkurenci dvojic, ta teden pa ima priložnost za dokazovanje Koprčanka Andreja Klepač, ki na izjemno močnem turnirju z nagradnim skladom 2.666.000 ameriških dolarjev v Dubaju nastopa v paru s Španko Mario Jose Martinez Sanchez. Uvodno oviro je dvojica že preskočila.

Po uri in 13 minutah izenačene igre je bila namreč s 6:4 in 6:4 boljša od ravno tako nepostavljene srbsko-ruske kombinacije Jelene Janković in Anastazije Pavljučenkove. Zmagovalki sta bili natančnejši pri začetnem udarcu in izkoriščanju priložnosti za brejk. Obe navezi sta si jih namreč pripravili po osem, Andreja in Maria sta jih unovčili pet, tekmeci zgolj tri. Zmagovalki zdaj v osmini finala čakata drugi nosilki, Rusinji Jekaterina Makarova in Jelena Vesnina, ki sta bili uvodoma prosti.

Na svetovni razpredelnici »Pot v Singapur«, ki upošteva le rezultate v tem koledarskem letu, drži Klepačeva deveto mesto in je uvrščena tik za Srebotnikovo, ki ravno tako tekmuje v Dubaju. S Spearsovo sta sedmi nosilki, uvodoma pa jima bosta na nasprotni strani mreže stali 24-letni ukrajinski dvojčici Ljudmila in Nadija Kičenok