Slovaški dan v Katovicah in Casablanci

Slovaka Anna Karolina Schmiedlova in Martin Kližan sta dobila turnirja serije WTA oziroma ATP v Katovicah in Casablanci.

Objavljeno
12. april 2015 19.34
Morocco Tennis
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Casablanca - Slovaška tenisačica Anna Karolina Schmiedlova je v finalu turnirja WTA v Katovicah premagala Italijanko Camilo Giorgi s 6:4 in 6:3, s čimer je dosegla svojo prvo turnirsko zmago v karieri. Slovaški uspeh je s slavjem v Casablanci dopolnil Martin Kližan.

20-letna Schmiedlova je bila blizu svoje prve turnirske zmage v seriji WTA že lani, ko se je uvrstila v finale turnirja v Riu de Janeiru, kjer jo je ugnala Sara Errani. Tokrat si je kot osma nosilka po zmagi nad tretjo le zagotovila prvo turnirsko zmagoslavje v karieri in največji delež iz 250.000 dolarjev vrednega denarnega sklada.

Kližan najboljši v Casablanci

Slovaki so pobrali zmago tudi na turnirju serije ATP v Casablanci, kjer je Martin Kližan v finalu s 6:2 in 6:2 premagal Španca Daniela Gimeno-Traverja. Za svojo tretjo turnirsko zmago v karieri - po St. Peterburgu 2012 in Münchnu 2014 - je potreboval zgolj uro in 15 minut.

Kerberjeva zmagala v Charlestonu

Na turnirju v Charlestonu se je zmage razveselila nemška tenisačica Angelique Kerber, ki je v finalu premagala domačinko Madison Keys s 6:2, 4:6, 7:5.

Kerberjeva je s tem dosegla še četrto turnirsko zmago v karieri, a prvo v zadnjih dveh letih. Postala je tudi četrta Nemka z zmago v Charlestonu po Steffi Graf, Sabine Lisicki in lanski zmagovalki Andrei Petković.

Hingisova še vedno zmaguje

Na turnirju v Charlestonu je nekdanja številka ena ženskega tenisa Martina Hingis dosegla novo turnirsko zmago, skupaj z Indijko Sanio Mirzo je slavila v dvojicah. Naveza, ki je v svojem tretjem skupnem nastopu še tretjič zmagala, je v finalu ugnala avstralsko-hrvaško navezo Casey Dellacqua/Darija Jurak s 6:0 in 6:4.

Štiriintridesetletna Švicarka je v paru z Mirzo zmagala že v Indian Wellsu in Miamiju, današnji uspeh pa je bil že njen 44. turnirski v igri dvojic. Hingisovo prihodnji teden čaka obračun v pokalu Fed s Poljsko.

Izida, finale:

Martin Kližan (Slk/2) - Daniel Gimeno-Traver (Špa) 6:2, 6:2

Anna Karolina Schmiedlova (Slk/8) - Camila Giorgi (Ita/3) 6:4, 6:3

Angelique Kerber (Nem) - Madison Keys (ZDA) 6:2, 4:6, 7:5