Kolarjeva nemočna

Slovenska teniška igralka Nastja Kolar je v uvodnem dvoboju turnirja WTA v Bogoti pokleknila pred Izraelko Julio Gluško.

Objavljeno
14. april 2015 01.24
reut*Kolar
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Bogota - Slovenska teniška igralka Nastja Kolar, ki je na najnovejši svetovni jakostni lestvici izgubila šest mest in je sedaj 241., se je resda uspešno prebila skozi kvalifikacije turnirja WTA z nagradnim skladom četrt milijona ameriških dolarjev v kolumbijski Bogoti, nato pa v glavnem žrebu hitro pokleknila. Že v uvodnem kolu je bila od naše 20-letnice boljša Izraelka ukrajinskih korenin Julia Gluško, sicer 128. igralka sveta, ki je po zgolj 69 minutah igre zmagala z gladkih 6:3 in 6:1.

Tako je Gluškova dobila še drugi medsebojni obračun teh dveh igralk, pred tem je bila namreč uspešnejša tudi že v šestnajstini finala predlanske Herzlie. Dvomov o zmagovalki ni bilo niti za trenutek, Izraelka je izkoristila štiri od ponujenih osmih priložnosti za brejk, medtem ko je bila Nastja v vseh sedmih poskusih neuspešna. Naša predstavnica je iz Bogote vseeno odnesla 1020 dolarjev iz denarne pogače in 18 točk WTA. Druga Slovenka Tadeja Majerič je izpadla že v kvalifikacijah.