Konec za Kavčiča in Srebotnikovo

Blaž Kavčič je že v prvem krogu izpadel na turnirju ATP v Moskvi, Katarina Srebotnik pa v četrtfinalu med dvojicami. 

Objavljeno
18. oktober 2017 21.00
Slovenia open 2017 teniški turnir - Blaž Kavčič 08.avgusta 2017 [tenis,šport,Blaž Kavčič,Portorož,Slovenia open,turnirji]
N. Gr.
N. Gr.

Moskva - Blaž Kavčič z igralcem iz Bosne in Hercegovine Mirzo Bašićem res nima sreče, z njim je izgubil še tretji medsebojni dvoboj. Bašić je bil boljši v prvem krogu turnirja v Moskvi, kjer je v odločilnem tretjem nizu vodil še s 5:1, nato pa je Kavčič dvoboj predal. 

Tudi v ženski konkurenci se dan za slovenski tenis ni končal dobro. Katarina Srebotnik je v paru Ukrajinko Olgo Savčuk prišla do četrtfinala, kjer sta bili s 6:3, 2:6 in 12:10 boljši Nadja Kičenok in Arina Rodionova. Slovensko - ukrajinska naveza je bila sicer na turnirju z nagradnim skladom 729 tisoč evrov drugopostavljena, a ostala brez polfinala.

Srede v dobrem spominu ne bo ohranil niti Miloš Raonić, ki res nima sreče s poškodbami. Trenutno 12. igralec sveta je nazadnje nastopil na začetku oktobra, a predal četrtfinalni dvoboj zaradi težav z mečno mišico. Danes je kanadska teniška zveza sporočila, da Raonić v letošnji sezoni ne bo več igral, načrtuje pa, da se bo na igrišča vrnil že na turnirju v Brisbanu, ki se bo začel 1. januarja prihodnje leto. Sezona 2017 Raoniću ne bo ostala v dobrem spominu, saj ni dobil nobenega turnirja, je pa v Istanbulu in Delray Beachu igral v finalu.

Tenis, izidi:

ATP Moskva, 1. krog - Mirza Bašić (BiH) - Blaž Kavčič (Slo) 3:6, 6:3, 5:1 - predaja

WTA Moskva, dvojice, četrtfinale - Srebotnik/Savčuk : Kičenok/Rodionova 6:3, 2:6 in 12:10