Krajinović utegne jutri pisati zgodovino

Srbski teniški igralec bi lahko postal prvi kvalifikant z lovoriko na mastersih. V finalu proti Jacku Socku.

Objavljeno
04. november 2017 21.14
J. P.
J. P.

Pariz - Potem ko mu je zaradi obnovljene poškodbe kolena v četrtfinalu dvoboj predal prvi teniški lopar sveta, Španec Rafael Nadal, se nepostavljeni kvalifikant, Srb Filip Krajinović, ni ustavil niti v polfinalu mastersa z nagradnim skladom 4.273.775 evrov v Parizu in je po izjemno razburljivem in izenačenem obračunu, po skoraj dveh urah in pol igre, s 6:4, 6:7 (2) in 7:6 (5) odpravil še devetega nosilca, Američana Johna Isnerja. V nedeljskem finalu ga čaka še njegov rojak Jack Sock, številka 16 pariškega turnirja, ki je po 79 minutah igre s 7:5 in 6:2 izločil domačega posebnega povabljenca Juliena Benneteauja.

Krajinović je v Pariz prispel z eno samo zmago dotlej na mastersih 1000, te dni pa se je pokazal v najboljši luči doslej. Čeprav je ameriški dvometraš Isner primazal kar - reci in piši - 31 asov, je bil neuspešen pri realizaciji priložnosti za brejk, saj je pri vseh petih ostal praznih rok, medtem ko je 25-letni Srb edino izkoristil. »Občutki so čudoviti, to je najboljši dan v mojem življenju! Toda turnirja še ni konec,« ni mogel brzdati evforije Krajinović, ki ga pojutrišnjem čaka izjemen skok na svetovni jakostni lestvici ATP. S 77. bo namreč napredoval na vsaj 33. mesto, v primeru jutrišnje zmage pa celo na 25. mesto.

Filip bi s finalnim uspehom postal sploh prvi kvalifikant z lovoriko v zgodovini turnirjev serije masters, medtem ko bi si Sock z jutrišnjo zmago zagotovil nastop tudi na zaključnem turnirju v Londonu. Pred turnirjem je bil na svetovni razpredelnici ATP 22., danes je 14., Srbov skalp pa bi ga popeljal celo na deveto mesto.