Nadal osmič v četrtfinalu Wimbledona, Kyrgios končal osemletno sušo

Španec je v treh nizih odpravil Botica van de Zandschulpa, Avstralec v petih nizih Brandona Nakashimo. Jutri v ospredju dvoboj Đoković vs. Sinner.
Fotografija: Rafael Nadal še naprej ohranja možnosti za koledarski slam, potem ko je dobil OP Avstralije in OP Francije. FOTO: Glyn Kirk Afp
Odpri galerijo
Rafael Nadal še naprej ohranja možnosti za koledarski slam, potem ko je dobil OP Avstralije in OP Francije. FOTO: Glyn Kirk Afp

Po osmih letih se je razvpiti Nick Kyrgios znova uvrstil v četrtfinale Wimbledona, potem ko je v petih nizih premagal Američana Brandona Nakashimo s 4:6, 6:4, 7:6, 3:6 in 6:2. V osmini finala je bil suveren rekorder po številu naslovov za grand slam Rafael Nadal, ki je v treh nizih odpravil Botica van de Zandschulpa in se osmič zavihtel v četrtfinale na sveti travi, kjer je slavil v letih 2008 in 2010. 

Nadal je v prvih dveh nizih povsem prevladoval in ju dobil brez posebnih težav, v tretjem pa je v prvi igri izgubil igro na svoj servis. Toda izkušeni Španec je vrnil Nizozemcu že v naslednji igri. Po novem breaku je Nadal v deveti igri serviral za zmago, a se je Nizozemec vrnil, dobil igro in nato izenačil na 5:5. Niz se je zavlekel v podaljšano igro, v tej pa je imel Nadal že tri zaključne žogice, toda van de Zandschulp je izenačil na 6:6. To pa je bilo vse, kar je drugi nosilec dovolil, saj je dobil naslednji točki in dvoboj.

Španec, z 22 grand slami rekorder, bo v četrtfinalu igral proti 24-letnemu Američanu Taylorju Fritzu, enajsti nosilec, ki bo prvič v četrtfinalu grand slamov, je s 6:3, 6:1, 6:4 ugnal Avstralca Jasona Kublerja. Fritz je letos že premagal 36-letnega Nadala, in sicer v finalu Indian Wellsa.

Avstralec Kyrgios je nazadnje nastopil med najboljšo osmerico turnirja za grand slam v Melbournu leta 2015. V polfinale se mu še ni uspelo prebiti. Naslednja ovira bo nepostavljeni Čilenec Cristian Garin, ki je prav tako v petih nizih izločil Alexa de Minaura ter pri 26 dosegel rezultat kariere.

Nick Kyrgios je našel staro formo. FOTO: Glyn Kirk/AFP
Nick Kyrgios je našel staro formo. FOTO: Glyn Kirk/AFP

»Nočem razmišljati o četrtfinalu, danes zvečer bom nujno potreboval kozarec vina,« se je smejalo Kyrgiosu, ki mu je boljše rezultate preprečeval nemiren značaj, vendar je letos znal jezo usmeriti v pravo smer. Če je bil njegov dvoboj s Stefanosom Tsitsipasem poln slabe energije, se je danes Kyrgios obnašal vzorno.

Rafael Nadal še naprej ohranja možnosti za koledarski slam, potem ko je dobil OP Avstralije in OP Francije. Jutri bodo oči uprte v Novaka Đokovića in mladega italijanskega zvezdnika Jannika Sinnerja.

Današnji izidi v Wimbledonu:

Moški, osmina finala: 

Cristian Garin (Čile) : Alex De Minaur (Avs, 19) 2:6, 5:7, 7:6 (3), 6:4, 7:6 (10)

Nick Kyrgios (Avs) : Brandon Nakashima (ZDA) 4:6, 6:4, 7:6 (2), 3:6, 6:2

Taylor Fritz (ZDA, 11) : Jason Kubler (Avs) 6:3, 6:1, 6:4

Rafael Nadal (Špa, 2) : Botic van de Zandschulp (Niz, 21) 6:4, 6:2, 7:6 (6).

Ženske, osmina finala:

Jelena Ribakina (Kaz, 17) : Petra Martić (Hrv) 7:5, 6:3

Simona Halep (Rom,16) : Paula Badosa (Špa/4) 6:1, 6:2

Ajla Tomljanović (Avs) : Alize Cornet (Fra) 4:6, 6:4, 6:3

Amanda Anisimova (ZDA, 20) : Harmony Tan (Fra) 6:2, 6:3

Komentarji: