Kyrgios po strokovno pomoč (VIDEO)

S tem si bo lahko omilil sankcije zaradi neprimernega vedenja med dvobojem 2. kola teniškega turnirja v Šanghaju.

Objavljeno
18. oktober 2016 12.58
Tennis Kyrgios Suspended
J. P.
J. P.

Melbourne - Kontroverzni avstralski teniški igralec Nick Kyrgios, ki ga je združenje ATP zavoljo neprimernega obnašanja na igrišču suspendiralo, se je odločil za strokovno pomoč. »Nick razume položaj, v katerem se je znašel, in prevzema odgovornost za svoja nespametna dejanja. Žal mu je, zato mu bomo pomagali poiskati strokovno pomoč,« so javnost obvestili v avstralski zvezi.

Združenje ATP je razvpitega 21-letnika zaradi muhastega obnašanja (nespoštovanje nasprotnika in gledalcev) med dvobojem 2. kola turnirja v Šanghaju suspendiralo za osem tekmovalnih tednov oziroma do 15. januarja prihodnje leto, a mu obenem ponudilo »bližnjico«: kazen bo krajša, če bo šel avstralski »grdi raček« na zdravljenje k športnemu psihologu.

Tako mu bo lahko združenje sankcije omililo na zgolj tri tedne, pri čemer pa bo moral še seči v žep po 25.000 dolarjev denarne kazni. Kyrgios med teniško srenjo že dolgo velja za vedenjsko spornega, že predlani je moral odšteti 25 dolarskih tisočakov za žaljenje Švicarja Stana Wawrinke in njegovega dekleta med obračunom v Montrealu.