Marcel Hirscher in Eva-Maria Brem avstrijska športnika leta

V olimpijskem letu so se naši severni sosedje spet odločili za dva smučarja. Hirscherju že tretji naslov.

Objavljeno
28. oktober 2016 00.19
ALPINE-SKIING/
Š. Ro.
Š. Ro.

Dunaj - Še pred začetkom prave zime so v Avstriji že razglasili najboljšega športnika in športnico leta. Tudi tokrat sta lovoriki šli v roke alpskima smučarjema: Marcel Hirscher je zmagal s petim velikim kristalnim globusom, Eva-Maria Brem pa s kristalno lovoriko v veleslalomu.

Hirscher je avstrijski športnik leta postal že tretjič. Nagradili so ga tudi v letih 2012 in 2015. Trojček mu je uspel kot prvemu po Hermannu Maierju (1998-2001). V boju za naslov je premagal teniškega igralca Dominica Thiema in nogometaša Christiana Fuchs.

Bremova sicer ni imela za seboj tako uspešne sezone kot Hirscher, pa vendar zmagala z večjo prednostjo. Na drugo mesto se je v glasovanju novinarjev uvrstila atletinja Ivona Dadic, tretja je bila svetovna podprvakinja v skeletonu Janine Flock.

Jadralca Thomas Zajac/Tanja Frank sta dobila nagrado za najboljšo ekipo, potem ko sta na OI v Riu osvojila bron v razredu nacra 17. To je bila tudi edina avstrijska olimpijska kolajna, nad čemer je bila avstrijska javnost precej razočarana.