Mariborsko bitko bo odprl Kavčič

Slovenska teniška zasedba šestnajstič doslej in prvič po šestih letih tekmuje v drugi evroafriški skupini Davisovega pokala.

Objavljeno
02. februar 2017 17.10
TENIS
J. P.
J. P.

Maribor - Žreb je določil, da bo uvodno partijo teniškega dvoboja za Davisov pokal proti Monaku jutri ob 15. uri v dvorani mariborskega železničarskega kluba v majici s slovenskim grbom odigral Blaž Kavčič, ki mu bo na nasprotni strani mreže stal Lucas Catarina. Nato bodo gledalci lahko spremljali obračun Grege Žemlje in Romaina Arneoda, tudi sobotna igra dvojic bo na sporedu ob 15. uri, enako nedeljska posamična dvoboja.

Slovenija šestnajstič doslej in prvič po šestih letih tekmuje v drugi evroafriški skupini Davisovega pokala, potem ko se ne more pohvaliti ravno z obetavno statistiko minulih dveh sezon. Uspešna je bila namreč zgolj v enem od petih dvobojev, na zdajšnji ravni tekmovanja pa ima eno najmočnejših zasedb in je postavljena za drugo nosilko skupine.

Naša najboljša predstavnika sta ta čas uvrščena v elitno svetovno dvestoterico (Žemlja na 151. in Kavčič na 171. mesto), zastopnika Monaka pa je najti šele pri repu tisočerice, na 885. in 954. mestu. Cilj ekipe Blaža Trupeja je zato jasen: vrnitev v prvo evroafriško skupino, kar pa ne bo enostavno, saj jo na poti do tja čakata dva dvoboja, v primeru načrtovane zmage nad Monakom že v začetku aprila proti boljšemu iz dvoboja med Južno Afriko in Estonijo.