»Mati in hči« premočni za Srebotnikovo in Jankovićevo

V Carlsbadu sta slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik in njena srbska soigralka Jelena Janković obtičali v polfinalu.

Objavljeno
04. avgust 2013 16.06
tre*KATARINA SREBOTNIK
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Carlsbad - Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je morala z novo soigralko, Srbkinjo Jeleno Janković, ustaviti v polfinalu dvojic na turnirju WTA v Carlsbadu z denarnim skladom 795.707 ameriških zelencev. Od četrtih nosilk sta bili namreč po komaj uri in sedmih minutah igre s 6:3 in 6:2 boljši nepostavljeni Tajvanka Hao-Ching Chan in Slovakinja Janette Husarova.

Velenjčanka se je v sveži navezi z 28-letno Srbkinjo, pred natanko petimi leti tudi že številko 1 svetovnega tenisa med posameznicami, v Carlsbadu do polfinala dejansko sprehodila, v dveh dvobojih namreč dekleti tekmicam nista oddali niti niza. Senzacionalni 19-letna Tajvanka in kar dve desetletji starejša Slovakinja sta bili nekoliko bolj utrujeni, saj sta morali v četrtfinalu po več kot uri in tričetrt sneti skalp tudi prvopostavljenima Nemki Anni Leni Grönefeld in Čehinji Kveti Peschke, nekdanji teniški partnerici Srebotnikove.

Čeprav sta bili Jankovićeva in 32-letna slovenska predstavnica v polfinalu papirnati favoritinji, nista imeli prav nobenih možnosti proti izjemno razigranima tekmicama, ki ju v današnjem finalu čakata tretji nosilki, Američanki Raquel Kops-Jones in Abigail Spears, ki sta s 7:5 in 6:1 odpravili zimbabvejsko-novozelansko dvojico Cara Black-Marina Eraković. Največ pozornosti sta v konkurenci dvojic v Carlsbadu sicer poželi povabljenki, Slovakinja Daniela Hantuchova in slovita Švicarka Martina Hingis, nekdanji prvi lopar sveta v posamični konkurenci, ki se je odločila »zamrzniti« upokojenski staž in se vrniti v tekmovalni pogon. Dokaj neuspešno, saj je slovaško-švicarski par po zmagi v 1. kolu moral na kolena že v četrtfinalu, ko je priznal premoč tretjepostavljenima Američankama.