Mesta na sklepnem mastersu v Londonu zapolnjena

Zadnja dva udeleženca finalnega turnirja sezone v Londonu sta Miloš Raonić in Kei Nišikori.

Objavljeno
01. november 2014 12.13
TENNIS-MEN/BANGKOK
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Pariz - S prebojem v polfinale mastersa v Parizu sta si Japonec Kei Nišikori in Kanadčan Miloš Raonić zagotovila zadnji dve vstopnici za veliki finale teniške sezone, turnir najboljše osmerice igralcev, ki bo od 9. do 16. novembra v Londonu.

Za oba bo to prvi sklepni masters v karieri, Nišikori se ga bo udeležil tudi kot prvi Azijec v zgodovini, Raonić pa kot prvi Kanadčan.

Oba sta do dosežka prišla po odmevnih zmagah v Parizu: Nišikori je bil boljši od Španca Davida Ferrerja, Raonić pa je presenetil in domov poslal prvega favorita za naslov Švicarja Rogerja Federerja. Drugi nosilec je tako zapravil priložnost, da spet poseže na vrh teniške lestvice, kjer bo tako ostal Srb Novak Đoković.

Slednji je sinoči v Parizu v četrtfinalu izločil Škota Andyja Murrayja, ki bo prav tako igral pred domačimi gledalci v dvorani O2, prav tako Stan Wawrinka, zmagovalec OP ZDA Hrvat Marin Čilić in Čeh Tomaš Berdych. Že pred časom je nastop odpovedal španski zvezdnik Rafael Nadal, ki ga čaka operacija slepiča.

Pariz, masters ATP (3,45 mio EUR), četrtfinale:

Novak Đoković (Srb/1) - Andy Murray (VBr/8) 7:5, 6:2;

Tomaš Berdych (Češ/5) - Kevin Anderson (JAR/14) 6:7 (4), 6:4, 6:4;

Miloš Raonić (Kan/7) - Roger Federer (Švi/2) 7:6 (5), 7:5;

Kei Nišikori (Jap/6) - David Ferrer (Špa/4) 3:6, 7:6 (5), 6:4;