Miami: Bedene ostal brez osmine finala

Slovenski tenisač Aljaž Bedene je v tretjem kolu mastersa v Miamiju izgubil proti Nemcu Benjaminu Beckerju (3:6, 5:7).

Objavljeno
24. marec 2014 15.18
Posodobljeno
24. marec 2014 17.40
Sony Open Tennis
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Miami - Najvišje postavljeni slovenski tenisač Aljaž Bedene je v tretjem kolu mastersa v Miamiju izgubil proti Nemcu Benjaminu Beckerju (3:6, 5:7).

Ljubljančan, ki na lestvici ATP zaseda 119. mesto, je z uvrstitvijo v tretje kolo mastersa izenačil najboljši slovenski dosežek, ki pa ga danes ni uspel preseči proti nemškemu nasprotniku (93.), ki je dobil priložnost po poškodbi Argentinca Juana Martina del Potra.

Benjamin Becker je slovenskemu nasprotniku trikrat odvzel servis, prvič je to storil v šesti igri prvega niza, ki ga je dobil s 6:3, v drugem pa je to ponovil dvakrat in je po 91 minutah napredoval v osmino finala, kjer bo njegov nasprotnik dvanajsti nosilec, Kanadčan Milos Raonic.

Aljaž Bedene je za uvrstitev v tretje kolo prejel 20 tisoč evrov in 45 točk jakostne lestvice ATP.

Prvi niz

Aljaž Bedene je dobil met kovanca na začetku dvoboja in se odločil, da bo prvi servis pripadel nasprotniku. Nemec je svojo nalogo opravil odlično, saj je brez izgubljene točke povedel z 1:0, Slovenec pa mu je vrnil z isto mero in izenačil.

Sledila je devetminutna tretja igra, v kateri je imel Bedene tri priložnosti za odvzem servisa, vendar je zapravil prav vse, tako da se je Nemec rešil in dobil igro.

Nasprotnika sta v nadaljevanju dobila po eno igro, nato pa je kot prvi napako storil Bedene. Ta v šesti igri izgubil prvi točki na svoj servis, znižal na 15:40, a je Nemec izkoristil že prvo break priložnost in povedel s 4:2. Benjamin Becker je v sledeči igri brez izgubljene točke povišal na 5:2 in Bedeneta je čakala težka naloga.

Slovenec je v osmi igri znižal na 3:5, nato pa je nasprotnik serviral za zmago v uvodnem nizu. Becker je povedel s 40:0 in si priboril tri zaključne žogice, nato pa je dvoboj začasno prekinil dež. Oba igralca sta se na igrišče vrnila šele po eni uri.

Nemec je po nadaljevanju dvoboja zapravil prvo priložnost za zmago v prvem nizu, v drugo pa je bil bolj uspešen in je po skupno 35 minutah obračuna uspešno sklenil uvodni niz (6:3).

Drugi niz

Prva servisna igra v drugem nizu je pripadla Bedenetu, ki si je brez izgubljene točke priboril prvo prednost. Ljubljančan je bil v naslednji igri blizu podvojitvi vodstva, vendar je zapravil break priložnost in Becker je izenačil na 1:1.

Aljaž Bedene je tretjo igro začel zelo slabo, saj je izgubil prve tri točke na svoj servis, nato je v ključnih trenutkih ostal miren in dobil tri zaporedne točke, ubranil še četrto break žogo svojega nasprotnika v drugem nizu in rezultat obrnil v svojo korist (2:1).

Nasprotnika sta bila po prvih šestih igrah izenačena na 3:3 in po treh točkah sedme igre je vse kazalo na zmago Bedeneta, ki je vodil s 40:0, vendar je sledil preobrat. Ljubljančan je v nepravem trenutku naredil dvojno napako, ki so ji sledile še štiri zaporedne točke Nemca in break za vodstvo s 4:3.

Becker je dobil tudi osmo igro in prisil nasprotnika, da s serviranjem podaljša svoje možnosti za zmago v drugem nizu, kar je Bedene tudi storil in znižal na 4:5. Ljubljančan je z dobro igro nadaljeval tudi v sledeči igri in je povedel s 30:0, Nemec pa je na nasprotnikovo break priložnost naredil dvojno napako in tekmeca sta bila izenačena (5:5).

Slovenski tenisač si je v deseti igri izboril dobro izhodišče za zaključek drugega niza, ki pa ga je zapravil v enajsti igri. Takrat je svojemu nasprotniku ponudil dve break priložnosti in izkušeni Nemec je drugo izkoristil ter še tretjič odvzel servis Bedenetu, s čimer je bil le igro oddaljen od napredovanja.

Nemec je v zadnji igri pri 15:15 serviral sedmi as, sledila je napaka Aljaža Bedeneta, ki je za konec poslal žogico prek osnovne črte in dvoboja je bilo konec.

 

Srebotnikova uspešna med ženskimi dvojicami

Katarina Srebotnik in Čehinja Kveta Peschke sta dobili tudi drugi dvoboj v konkurenci ženskih dvojic, potem ko sta v drugem kolu premagali hrvaško navezo Darija Jurak/Mirjana Lučić-Baroni s 6:3 in 7:5.

Četrtopostavljeni nosilki bosta v tretjem kolu igrali proti petopostavljeni zimbabvejsko-indijski navezi Cara Black/Sania Mirza.

 

Miami, tretje kolo ATP (5,649 milijona ameriških dolarjev)

David Ferrer (Špa/4) - Andreas Seppi (Ita/31) 6:3, 6:2;

Milos Raonic (Kan/12) - Guillermo Garcia-Lopez (Špa) 6:1, 6:2;

Aleksandr Dolgopolov (Ukr/22) - Dušan Lajović (Srb) 3:6, 6:0, 7:6 (5);

Benjamin Becker (Nem) - Aljaž Bedene (Slo) 6:3, 7:5.

 

Miami, WTA (5,427 milijona am. dolarjev)

Tretje kolo

Caroline Wozniacki (Dan/11) - Sloane Stephens (ZDA/17) 6:1, 6:0;

Osmina finala

Angelique Kerber (Nem/5) - Jekaterina Makarova (Rus/23) 6:4, 1:6, 6:3;

Marija Šarapova (Rus/4) - Kirsten Flipkens (Bel/19) 3:6, 6:4, 6:1;

Serena Williams (ZDA/1) - Coco Vandeweghe (ZDA) 6:3, 6:1;

Petra Kvitova (Češ/8) - Ana Ivanović (Srb/12) 3:6, 6:0, 6:0.