Miami hitro zapustila tudi Nadal in Wawrinka

Rafael Nadal je zaradi slabega počutja predal dvoboj 2. kola turnirja v Miamiju. Stana Wawrinko izločil Andrej Kuznjecov.

Objavljeno
27. marec 2016 00.03
Š. Ro.
Š. Ro.

Miami - Turni ATP na Floridi je že ob dvobojih 2. kola ostal brez treh velikih zvezdnikov. Potem ko je že včeraj nastope zaradi bolezni odpovedal Švicar Roger Federer, sta mu danes sledila še Španec Rafael Nadal in rojak Stan Wawrinka.

Tudi Nadal se je poslovil zaradi zdravstvenih razlogov. V dvoboju 2. kola je proti Damirju Đumhurju iz BiH je pri 1:1 v nizih izgubljal z 0:3, nato pa predal zaradi slabega počutja. V visokih temperaturah in vlagi se mu je vrtelo, zato se je ustrašil za svoje zdravje. »Vse je bilo v redu do konca prvega niza. Nisem se več počutil dobro in vse slabše je bilo. Zbal sem se, da sem izgubil preveč tekočine, saj se mi je vrtelo, odločil sem se, da ni pametno nadaljevati,« je povedal zmagovalec 14 turnirjev za grand slam. »Upam, da ni nič hujšega in da sem se slabo počutil zaradi težkih razmer.«

Četrti nosilec Stan Wawrinka je moral priznati premoč Rusu Andreju Kuznjecovu, ki je zmagal s 6:4 in 6:3. »Ves čas sem skušal vršiti pritisk,« je povedal Rus, ki je nanizal 23 winnerjev in sedem asov za zmago po 79 minutah. Wawrinka je na drugi strani zmogel le 16 zmagovalnih udarcev, ob tem pa tudi 37 neizsiljenih napak. S slovesom Nadala in Wawrinke je zdaj v tem delu žreba najvišje postavljeni 12. nosilec Miloš Raonić, ki je lani igral v finalu.

V ženski konkurenci se je med nosilkami poslovila Čehinja Petra Kvitova, s 6:4 in 6:4 jo je premagala Rusinja Jekaterina Makarova.