Mladi Hrvat osupnil Murraya

Prvi teniški igralec svetovne jakostne lestvice je moral v osmini finala Madrida premoč priznati Borni Čoriću.

Objavljeno
11. maj 2017 20.46
Spain Tennis Madrid Open
J. P.
J. P.

Madrid - Avantura prvega teniškega igralca sveta, Škota Andyja Murraya, na mastersu z nagradnim skladom 5.439.350 evrov v Madridu se je nenadejano končala že v osmini finala, v kateri je prvopostavljenega Otočana po zgolj uri in 25 minutah razmeroma neizenačene igre presenetljivo izločil hrvaški »srečni poraženec« Borna Čorić, ki je bil boljši s 6:3 in 6:3. Tekmeca sta si nasproti stala četrtič, 20-letni šele 59. »lopar« sveta se je veselil druge zmage - prve po predlanskem Dubaju.

Čorić je priložnost za igranje na turnirju dobil, potem ko je Francoz Richard Gasquet odpovedal sodelovanje zaradi bolečin v hrbtu. Mladi Hrvat je postal šele prvi »srečni poraženec« v 16-letni zgodovini turnirja, ki se je v glavnem žrebu prebil do četrtfinala, obenem se bo na ponedeljkovi najnovejši svetovni jakostni lestvici zavihtel v elitno petdeseterico. Tudi naslednja madridska ovira bo zanj visoka - osmopostavljeni Avstrijec Dominic Thiem.

Zato pa je bila uspešnejša turnirska številka 2 Novak Đoković, ki je v iskanju novega »supertrenerja«. Srb je po uri in 33 minutah igre izločil nepostavljenega Španca Feliciana Lopeza in tako v desetem medsebojnem obračunu zmagal že devetič. Na poti v polfinale ga čaka šesti nosilec, Japonec Kei Nišikori, proti kateremu ni izgubil v zadnjih desetih medsebojnih obračunih oziroma od polfinala odprtega prvenstva ZDA v New Yorku leta 2014.