Murray 1550 točk do prvega mesta

Škot Andy Murray zmagal na turnirju v Pekingu, Avstralec Nick Kyrgios pa v Tokiu.

Objavljeno
09. oktober 2016 18.15
TENNIS-ATP-CHN
Peking/Tokio - Škot Andy Murray je v Pekingu prišel do 41. naslova na turnirjih ATP in zmanjšal zaostanek za vodilnim tenisačem na svetu Novakom Đokovićem na nekaj več kot 1500 točk. V finalu je bil olimpijski prvak boljši od Bolgara Grigorija Dimitrova s 6:2 in 7:6.

Murray je letos nastopil v devetih finalih in v Pekingu osvojil peti naslov. Karierni izkupiček v finalih ima zdaj 41-21.

Devetindvajsetletni Škot na lestvice ATP zaostaja za Đokovićem 1555 točk, kar je najmanj, odkar se je prebil na drugo mesto. Pred pol leta je imel Đoković več kot osemtisoč točk prednosti pred Murrayjem, oziroma 16.540-7815. Đoković, ki je zadnje turnirje izpustil zaradi utrujenosti in pomanjkanja motivacije, naj bi se v tekmovalne arene vrnil naslednji teden v Šanghaju.

Dimitrov, ki je izgubil četrti od osmih dvobojev s Škotom, ostaja pri štirih naslovih, zadnjega je osvojil 2014 v Queensu.

Pred turnirjem masters 1000 v Šanghaju je znana polovica udeležencev zaključnega turnirja sezone v Londonu. Novaku Đokoviću, Andyju Murrayju in Stanu Wawrinki se je v Pekingu pridružil Kanadčan Milos Raonic.

Finale Pekinga:
Murray (VB, 1) : Dimitrov (Bol) 6:4, 7:6 (2)

Kyrgios zmagovalec Tokia

Avstralec Nick Kyrgios, 15. igralec lestvice ATP, je zmagovalec teniškega turnirja v Tokiu. V finalu 1,5 milijona dolarjev vrednega tekmovanja je šesti nosilec tekmovanja ATP 500 premagal petega nosilca Belgijca Davida Goffina s 4:6, 6:3, 7:5.

Za Kyrgiosa je ta zmaga tretja na tekmovanjih ATP po Atlanti in Marseillu v tej sezoni. V finalu Tokia je poskrbel za preobrat po izgubljenem prvem nizu. Obenem pa si je nekoliko povečal teoretične možnosti za nastop med najboljšo osmerico na zaključnem tekmovanju sezone, saj bo po zmagi v Tokiu na novi lestvici ATP na 12. mestu.

Finale Tokia:
Kyrgios (Avstral, 6) : Goffin (Bel, 5) 4:6, 6:3, 7:5