Murray in Đoković v Londonu ločena

Žreb je določil, da bosta najboljša teniška igralca sveta zaključni turnir sezone začela vsak v svoji skupini.

Objavljeno
07. november 2016 17.09
Posodobljeno
07. november 2016 17.09
France Tennis Paris Masters
J. P.
J. P.

London - Stari in novi prvi teniški »lopar« sveta bosta na zaključnem turnirju sezone v Londonu igrala v različnih skupinah. Kot je namreč določil današnji žreb, se bodo skušali Škotu Andyju Murrayu, ki je danes tudi uradno postal številka 1 svetovnega tenisa, v skupini »John McEnroe« po robu postaviti tretji, peti in sedmi nosilec, Švicar Stan Wawrinka, Japonec Kei Nišikori in Hrvat Marin Čilić.

V skupini »Ivan Lendl« pa bo moral drugopostavljeni Srb Novak Đoković, ki brani lansko zmago iz londonske O2 Arene, za ponoven podvig zlomiti odpor četrtega, šestega in osmega nosilca, Kanadčana Miloša Raonića, Francoza Gaëla Monfilsa in Avstrijca Dominica Thiema, ki je vskočil namesto poškodovanega španskega zvezdnika Rafaela Nadala. Rezervi sta Čeh Tomaš Berdych in Belgijec David Goffin.

Zaključni turnir sezone - na njem se prvič po štirinajstih zaporednih letih nastopanja ne bo pojavil veliki Švicar Roger Federer - se bo začel v nedeljo, prvi bodo šli na igrišče člani skupine »Ivan Lendl«, v polfinale pa se bosta prebila najboljša dva udeleženca iz vsake od skupin.